7
Mayıs
2024
Salı
GÜNCEL

Baydemir yemek verdi

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, 2 gündür şehirde incelemelerini sürdüren İnsan Hakları Derneği (İHD), Türkiye İnsan Hakları Vakfı (TİHV) ve Mazlum-Der üyelerine yemek verdi. Diyarbakır olaylarının konuşulduğu yemekte, insanların yatıştırılmasında Baydemir'in büyük emeğinin olduğu belirtildi.

Bölgede ve özellikle Diyarbakır'da yaşanan olayları yerinde incelemek ve çeşitli kamu kuruluşları ile görüş alışverişinde bulunmak için kentte bulunan İHD Genel Başkanı Yusuf Alataş, TİHV Genel Başkanı Yavuz Önen, Mazlum-Der Genel Başkan Yardımcısı Şeyhmus Ülek ve çok sayıda insan hakları savunucusu, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir'in yemek davetinde buluştu. İki gündür Diyarbakır'da çeşitli kurum ve kuruluşlarla görüşmelerde bulunan heyet üyeleri, kritik bir dönemden geçtiklerinin altını çizerek, bir kez daha bütün kesimleri sağduyulu olmaya çağırdı. Bir saatlik yemekli toplantıda, bölgede yaşanan olaylar üzerine yapılan sohbette, özellikle Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir'in temkinli ve soğukkanlı yaklaşımının olayları sona erdirdiği yorumunda bulunuldu.

İHD Genel Başkanı Yusuf Alataş, "İncelemelerimizden çıkardığımız önemli bir sonuç şu: Olayların yatıştırılmasında Büyükşehir Belediye Başkanı Baydemir'in büyük emeği var" diye konuştu.

Çalışmalarını devam ettireceklerinin altını çizen heyet üyeleri, ilişki içine girdikleri bütün kamu kurum ve kuruluşları ile sürekli diyalog halinde olacaklarını kaydetti.

.
Yayın Tarihi : 13 Nisan 2006 Perşembe 18:27:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?