8
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

Baydemir'den birlik çağrısı

Tes-İş 1 No'lu Şube Başkanı Ali Öncü ve Tüm Bel-Sen Diyarbakır Şube Başkanı Edip Yaşar'ın tutuklanmalarını büyük bir talihsizlik olarak değerlendiren Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, sendika yöneticilerine birlik ve dayanışma ziyaretinde bulundu.

Diyarbakır olaylarının ardından gözaltına alınarak tutuklanan Tes-İş 1 No'lu Şube Başkanı Ali Öncü ve Tüm Bel-Sen Diyarbakır Şube Başkanı Edip Yaşar için birlik ve dayanışma çağrısı yapan Başkan Baydemir, sendika yöneticilerine geçmiş olsun ziyaretinde bulundu. Sendika yöneticilerinin olayların sakinleşmesi için büyük bir çaba sarf ettiğini savunan Baydemir, yapılan bu hatadan en kısa zamanda dönülmesi umudunu taşıdığını belirtti.

Olayların sakinleşmesi için büyük bir gayret ve çaba sarf eden birçok sivil toplum örgütü ve parti yöneticilerinin de tutuklandığını söyleyen Başkan Baydemir, "Yaşananların hem tanığı hem mağduru oldular ve şu anda da sanığı oldular. Bu durum, hukuk ve demokratik değerler adına kabul edilemez bir tablodur" dedi.

.
Yayın Tarihi : 13 Nisan 2006 Perşembe 00:25:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Arif IP: 85.106.227.xxx Tarih : 13.04.2006 01:16:11
Eeeee sıra kendisine geliyor o yüzden birlik beraberlik istemesi doğaldır. Yaptı yapacağını, bundan sonra ömür boyu hapiste yatsa azdır, yaptıkları yanına kar kalır.