5
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

Baydemir'den Demirtaş değerlndirmesi

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, gözaltına alınan DTP Eşbaşkanı Nurettin Demirtaş'ın derhal serbest bırakılması gerektiğini, bunun demokrasi açısından kabul edilemez olduğunu söyledi.

Büyükşehir Belediyesi'ne alınan 15 adet halk otobüsünün hizmete girmesi töreni sonrası gazetecilerin 'DTP Eşbaşkanı'nın gözaltına alınmasını nasıl değerlendiriyorsunuz?' sorusuna Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, "Bu konuda milletvekillerimiz, grup başkan vekilimiz, il başkanımız, politik arkadaşlarımız ve siyaseti yürüten arkadaşlarımız gerekli olan açıklamayı gerekli olan tabiri caizse perspektifleri ortaya koyuyorlar. Bu konuda benden ziyade arkadaşlarımızı dinlememiz gerektiğine inanıyorum. Ben çok üzgünüm, hakikaten çok üzgünüm. Türkiye'de şuanda bana göre ana muhalefet görevini yürüten bir siyasi partinin genel başkanının gözaltında olmasını kabul edilemez görüyorum. Demokrasimiz açısından kabul edilemez buluyorum ve biran önce bırakılması gerektiğine inanıyorum. Bu kesinlikle kabul edilemezdir" cevabını verdi. Türk Silahlı Kuvvetleri'nin sınır ötesine yapılan hava harekatı ile ilgili soruya ise cevap vermeyen Baydemir, daha sonra yeni alınan otobüsleri inceledi.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Aralık 2007 Salı 16:50:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
kenan IP: 88.254.195.xxx Tarih : 21.12.2007 13:28:21

bırakın.artık.dış.güçlerin.uşaklığını.insanları.salak.salak.kendi.güncellliğiniz.çıkarlarınız.için.halkı.daha.fazla.açıklamalarınızla.kandırmayın.insanları.germeyin