7
Mayıs
2024
Salı
GÜNCEL

Belediye personeline seminer

Güneydoğu Anadolu Belediyeler Birliği (GABB) tarafından belediye personeline yönelik düzenlenen "Kamu Malı Yönetimi ve Kontrol Kanunu, Analitik Bütçe ve Tahakkuk Esaslı Muhasebe Uygulamaları" seminerde konuşan Birlik Başkanı Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, eğitim ve bilişimde baş döndürücü bir yüzyılda yaşandığını söyledi.

GABB tarafından birliğe bağlı belediye personeline "Kamu Malı Yönetimi ve Kontrol Kanunu, Analitik Bütçe ve Tahakkuk Esaslı Muhasebe Uygulamaları" konulu seminer düzenlendi. Belediye Konukevi'nde düzenlenen seminere, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ve GABB Başkanı Osman Baydemir'in yanı sıra, birliğe bağlı çok sayıda personel katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Birlik Başkanı Baydemir, baş döndürücü bir yüzyılda yaşadıklarını ifade ederek, "GABB, bir yandan kent yönetimleri arasında bilginin transferi, kapasitenin güçlenmesi, ortak projelerin gerçekleştirilmesi ve sorunların ortaklaşa çözüm aranması için çaba göstermekte, bir yandan da uluslararası alanda tüm kent yönetimlerine erişme, dayanışma ve işbirliğine yönelik çalışmalar yapmaktadır.

Eğitim ve bilişimde baş döndürücü gelişmelerin yaşandığı bir yüzyıldayız. Toplumsal ve yerel temel değerlerin, eğitimin yeniden sorgulandığı ve yapılandığı, sosyoekonomik faktörlerde çarpıcı değişimlerin yaşandığı bir çağdayız. Küreselleşme olarak da isimlendirilen bu süreçte, bir gecede ulusal sınırlar nispi olarak önemini yitirmekte, yerel değerler ve yerel güçler daha etkin hale gelmektedir. Yerelleşmenin ön plana çıkması kentlerin ve yerel yönetimlerin önem kazanmasına sebep olmaktadır.

Böylesi gelişmelerin yaşandığı bir dönemde bilgiden ve eğitimden yoksul oluşumuz düşünülemez. Kent yönetimlerinin, halkın beklentilerini yerine getirebilmesi için bilgiye ulaşması ve bilgiye dayalı olarak kentlerin yönetilmesi gerekmektedir. İşte bu ihtiyacı gören ve temel alan GABB, 'Kamu Malı Yönetimi ve Kontrol Kanunu, Analitik Bütçe ve Tahakkuk Esaslı Muhasebe Uygulamaları' konulu eğitim semineri düzenlemiştir" dedi.
GABB Başkanı ve Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, seminerin; bilgi transferinin ve yönetimlerin misyonlarına önemli bir katkı sunacağını söyledi.

.
Yayın Tarihi : 30 Ocak 2006 Pazartesi 13:37:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?