4
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

BES'ten 'bütçe' protestosu

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde görüşülecek olan Adalet Bakanlığı bütçesi ile ilgili olarak açıklama yapan Büro Emekçileri Sendikası Başkanı Serdal Savaşçı, tasarruflar nedeniyle kamu çalışanlarının yine açlığa ve sefalete mahkum edileceğini söyledi.

24 Kasım 2005 günü İçişleri ve Adalet Bakanlığı'nın bütçesinin Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) görüşülecek olmasından dolayı Büro Emekçileri Sendikası (BES) Diyarbakır şubesi tarafından Adliye önünde basın açıklaması yapıldı.

Şube Başkanı Serdal Savaşçı, işsizlik, yoksulluk ve güvencesizliğin Türkiye'de halkın temel sorunu olmaya devam ettiğini belirterek, "Kamu çalışanları gibi İçişleri ve Adalet çalışanlarının sorunlarının artarak devam etmektedir. Vergi gelirlerindeki adaletsizlik devam edecektir, personel harcamalarındaki tasarruflar nedeni ile kamu çalışanlarının yine açlığa ve sefalete mahkum edilecek.

Kamu Personel Yasa Tasarısı ile iş güvencesinin ortadan kaldırılması, esnek ve kuralsız çalışma, performansına göre ücret ödenmesiyle ücret adaletsizliği giderilemeyeceği gibi kamu çalışanlarına güvencesiz, kölelik koşullarında bir çalışma ortamı getirilecektir.

 Dolaylı vergiler kaldırılarak herkesin gelirine göre vergi ödeyeceği bir vergi sistemi, kamu hizmetlerinin gereği gibi yürütülmesini sağlayacak payın ayrılmasını, kurumlar arası ücret adaletsizliğinin kaldırılarak eşit işe eşit ücret ilkesine göre bir ücret sistemi, yargının bağımsızlığı ve hukukun üstünlüğünün tesis edilmesini, yatırımların artırılmasını ve istihdam oluşturulması için koşulların oluşturulmasını, teşviklerin ve muafiyetlerin kaldırılmasını, sağlık, sosyal güvenlik ve eğitim gibi temel kamu hizmeti harcama paylarının artırılmasını, personel harcamalarının kamu çalışanları için insanca yaşayabilecekleri bir ücret seviyesinde planlanmasını, kamu personel sayısının artırılmasını, kadrolu istihdamın sağlanmasını talep ediyoruz" dedi.

Büro Emekçileri Sendikası Başkanı Serdar Savaşçı, haklı olan mücadelelerinde haklarını alana kadar eylemlerinin belli aralıklarla devam edeceğini söyledi.

.
Yayın Tarihi : 25 Kasım 2005 Cuma 02:56:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?