4
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

Bölge işadamları tedirdin

Doğu, Güneydoğu Sanayici ve İş Adamları Dernekleri Federasyonu (DOGÜNSİFED) Genel Başkanı Şeyhmus Akbaş, Hakkari'nin Şemdinli İlçesi ile başlayan, ardından tırmanışa geçerek diğer yerleşim birimlerine sıçrayan gerginliğin bölge işadamlarını tedirgin ettiğini söyledi.

DOGÜNSİFED tarafından düzenlenen basın toplantısında, son günlerde meydana gelen olaylar değerlendirildi. DOGÜNSİFED adına açıklama yapan Genel Başkan Şeyhmus Akbaş, huzur istediklerini ifade ederek, "Son birkaç aydır, çeşitli gerginliklerin tırmandırılmaya çalışıldığı ülkemizde, son günlerde oldukça tehlikeli bir oyun daha oynanmaktadır.

Hakkari'nin Şemdinli İlçesi ile başlayan, ardından tırmanışa geçirilen ve diğer yerleşim merkezlerine sıçrayan bu gerginlik, bölge iş adamlarını tedirgin etmektedir. Yatırımlarıyla bölgemiz başta olmak üzere, ülkemizin de kalkınmasında pay sahibi olan iş adamlarımızın bu sesine kulak verilmelidir.

Son birkaç aydır yürütülmeye çalışılan, ancak Şemdinli olaylarıyla ayyuka çıkan bu oyunlar, basit şiddet göstergeleri değillerdir. Yatırımın, müteşebbisin ve iş adamının her zaman için en güvenli, en uygun yeri aradığını bilmeyenimiz yoktur. Bu koşullar altında bölgeye bırakın yatırım gelmesini, bölgedeki yatırımların gitmesinden bile söz edebiliriz" dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Bakanlar Kurulu'nu bölgeye davet eden Başkan Şeyhmus Akbaş, "İşadamları olarak yaşanan bu olayların arkasında, bölgede huzur ve barış istemeyen güçlerin olduğu kanaatini taşımaktayız. Bu nedenle, başta Başbakan sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, Bakanlar Kurulu'nu da bölgeye davet ediyor, bu konuyu ivedilikle çözüme kavuşturacak tedbir ve uygulamaları başlatmasını istiyoruz" diye konuştu.

Başkan Akbaş, temennilerinin ve beklentilerinin iş dünyasının zarara uğramaması olduğunu belirterek, "Bölge iş adamları, geçmişte yaşadıkları problemlerle tekrar yüzleşmeyi kaldıramayacak durumdalar. Bölge yeniden ciddi sorunlarla karşı karşıya kalmamalıdır. İş adamları olarak tek amacımız, huzur ve güven ortamında yatırım yapmaktır" ifadelerini kullandı.

.
Yayın Tarihi : 17 Kasım 2005 Perşembe 13:40:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?