7
Mayıs
2024
Salı
GÜNCEL

Bordro yakma eylemi

Hükümetin 2006 yılı için kamu emekçilerine yaptığı yüzde 2.5'luk zammı protesto eden KESK Diyarbakır Şubeler Platformu üyeleri maaş bordrolarını yaktı.

KESK Diyarbakır Şubeler Platformu, hükümetin 2006 yılı için belirlediği yüzde 2.5'luk maaş artışını protesto etmek amacıyla bordrolarını yaktı. AZC Plaza önünde bir araya gelen KESK Diyarbakır Şubeler Platformu bileşenleri burada bir açıklama yaptı. Açıklamaya platform bileşenleri, sendika başkan ve yöneticileri katıldı. Platform adına açıklama yapan KESK Diyarbakır Şubeler Platformu dönem sözcüsü Eğitim Sen Diyarbakır Şube Başkanı İhsan Babaoğlu, hükümetin 2006 yılı için yüzde 2.5'luk maaş artışlarını tek taraflı olarak belirlediğini ifade etti. Babaoğlu, AB yolunda uluslararası sözleşmelere rağmen hükümetin ücret artışlarını tek taraflı olarak belirleyemeyeceğini vurguladı.

Açıklamanın ardından, "Sadaka değil toplu sözleşme" sloganı atan eylemciler, yanlarında getirdikleri maaş bordrolarını yakarak hükümetin yüzde 2.5'luk maaş zammını protesto etti. Protesto eylemi, alkışlarla sona erdi.

.
Yayın Tarihi : 6 Ocak 2006 Cuma 17:09:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?