7
Mayıs
2024
Salı
GÜNCEL

Bütün kanatlılar itlaf edilecek

Diyarbakır'dan Elazığ'a kontrol amacıyla gönderilen 5 tavuğun kuş gribi çıkmasından dolayı Tarım İl Müdürlüğü ve Zabıta ekipleri ev ev dolaşarak kanatlı hayvanları itlaf ediyor.

Diyarbakır'da 5 kanatlı hayvanın sonuçlarının pozitif çıkmasından dolayı Suriçi bölgesinde kanatlı hayvanlar toplanmaya başlandı. Tarım İl Müdürlüğü ve belediye zabıta ekipleri sokak sokak dolaşarak bütün kanatlı hayvanları toplayıp itlaf etmeye başladı. Toplanan hayvanlar, Sur bölgesinde çöp konteynırına bağlanan oksijen tüpüyle acısız bir şekilde itlaf ediliyor.

Diyarbakır Tarım İl Müdürü Mustafa Kayhan, vatandaşların sağlığı için çalışmalara başladıklarını belirtti. Kayhan, "Dün saat 16.00 itibariyle daha önceden tahlil için Elazığ'a gönderdiğimiz 5 ölü tavukta kuş gribi virüsü tespit edilmiştir. Sonuç bize telefonla bildirildikten hemen sonra hazırlamış olduğumuz ekiplerle özellikle Suriçi Semti olmak üzere 3 kilometre çapındaki bütün yerleşim alanlarını karantinaya alma kararına vardık. Dün gece itlaf ve dezenfekte ekiplerimiz çalışmalarına başladı ve dün 826 kanatlı hayvan itlaf edildi. Özellikle bu yerleşim birimindeki vatandaşlarımızdan kanatlılarla temas edilmemesini ve bütün kanatlı hayvanları itlaf ekiplerine teslim etmelerini istiyoruz. Bunların tazminatı bakanlığımız tarafından en kısa sürede karşılanacaktır. Şu anda Diyarbakır ilinde kanatlılarda salgın anlamında bir enfeksiyon bulunmamaktadır. Ancak yaptığımız araştırmalarda bu hastalığın Bingöl ilinden bize sıçradığını tespit ettik" dedi.

Bütün tedbirleri aldıklarını vurgulayan Kayhan, "Sağlık İl Müdürlüğü ve belediyemizle koordineli bir şekilde çalışmalarımıza devam etmekteyiz. Kısa sürede içerisinde kentteki bütün kanatlıları itlaf edeceğiz. Şu an 7 itlaf ve 6 dezenfeksiyon ekibi olmak üzere toplam 13 ekibimiz çalışıyor. Ayrıca bütün veteriner hekimlerimizin izinleri daha önceden zaten iptal edilmişti. Bazı vatandaşlar kanatlı hayvanları vermemekte direniyor. Bu sorunu münferit olarak yaşıyoruz ve yerel yöneticilerimiz yardımcı oluyorlar. İnsanlardan özellikle hissi bağları olanlara, özellikle güvercin besleyenlere de teslim etmemeleri durumunda hayvanları kesinlikle dışarıya salmamalarını tavsiye ediyoruz" diye konuştu.

Yapılan itlaf çalışmaları son hızıyla sürerken, bölgede belediye ve Tarım İl Müdürlüğü tarafından "Bu Bölgede Tavuk Vebası Vardır" yazan tabelalar asılmaya başlandı.

.
Yayın Tarihi : 11 Ocak 2006 Çarşamba 16:36:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?