7
Mayıs
2024
Salı
GÜNCEL

Çocuklarını hastaneden kaçırdı

Diyarbakır Dicle Üniversitesi (DÜ) Tıp Fakültesi'nde kuş gribi şüphesiyle tedavi gören 2 çocuk, çok ağladıkları gerekçesiyle babaları tarafından hastaneden kaçırıldı.

Edinilen bilgiye göre, Batman'ın Kozluk İlçesi Arıkaya Köyü'nden 13 Ocak Cuma günü kuş gribi şüphesiyle DÜ Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi Çocuk Bölümü'ne tedavi için getirilen N.K. (4) ve S.K. (8), babaları E.K. tarafından 14 Ocak'ta hastaneden kaçırıldı.

Yetkililer, babanın çocuklarını kuş gribi şüphesiyle hastaneye getirdiğini, çocuklarının yatış işlemlerinin ardından gerekli tedaviye başlanarak Ankara'ya gönderilmek üzere numunenin alındığını söyledi.

Babanın çocuklara sadece ilaç verilerek geri gönderileceğini sandığını ve bunu sık sık doktorlara söylediğini ifade eden yetkililer, "Babaya çocuklarının durumunun iyi olduğunu, ancak sonuçların gelene kadar tedavilerinin süreceğini söylememize rağmen sık sık hastaneden çıkmak istediğini söylüyordu.

Biz nöbetimizi devrederken de babanın çocuklarını götürebileceğini birbirimize aktardık. Yatışlardan 1 gün sonra baba her hastanın başucunda bulunan dosyalarını da alarak çocuklarını götürmüş. Ankara'dan bugün gelen sonuçlara göre de sonuç negatif çıktı. Ayrıca hastalar yeşil kartlıydı. Çocuklarını hastaneden kaçırdığına şaşırdık" açıklamasında bulundu.

Çocuklarını halsizlik, öksürük ve ateş şikayeti nedeniyle Kozluk Devlet Hastanesi'ne götürdüğünü söyleyen baba E.K. buradan kuş gribi şüphesiyle önce Batman'a oradan da Diyarbakır'a sevk edildiklerini belirtti. DÜ'de tedavi altına alınan çocuklarının sürekli ağladığını ifade eden baba E.K., "Çocuklarım sürekli ağlıyordu ve çok sıkıldıklarını söylüyordu. Ağlayınca sanki durumları daha kötü oluyordu. Onları teskin edemiyordum.

Eşimi getirme imkanım da olmadı. Doktorlar da sonuç gelmeden taburcu edemeyeceklerini söyledi. Ben de çocuklarımı alarak hastaneden çıktım. Keşke tedavileri bitseydi öyle çıksaydım. Çocuklarımın durumları şu an iyi. Kozluk Devlet Hastanesi'nden görevli 3 hekim geldi. Çocukların ateşini ölçtü, ilaç verdi. Yarın tedbir olsun diye tekrar hastaneye gelmemi söylediler" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 17 Ocak 2006 Salı 16:45:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?