7
Mayıs
2024
Salı
GÜNCEL

Demokrasi Platformu'ndan çağrı

Şiddetlenerek devam eden olaylarla ilgili bir açıklamama yapan Diyarbakır Demokrasi Platformu, "Siyasal iktidar başta olmak üzere tüm Türkiye toplumunu duyarlılığa davet ediyoruz" çağrısında bulundu.

Diyarbakır Demokrasi ve Barış Platformu, Diyarbakır'da yaşanan olaylara ilişkin yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, dünden bu yana kentte yaşanan olayların Türkiye'nin en temel sorunu olan Kürt sorununun adil, demokratik ve barışçıl yöntemlerle çözümünün sağlanamamasından kaynaklı olduğu belirtildi. Türkiye toplumunun açık bir kaos ortamına doğru sürüklendiğine dikkat çekilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Hayatını kaybeden 14 kişinin ailelerinin acılarını paylaştığımızı ifade ederken, benzer acıların bir daha yaşanmaması ve herkesin yaşam hakkının korunduğu bir ortamın tesisi için siyasal iktidar başta olmak üzere, tüm Türkiye toplumunu duyarlılığa davet ediyoruz. Ortaya konulacak tepkilerin demokratik ve barışçıl bir çerçevede gerçekleşmesine büyük özen gösterilmeli, şiddet, tepkilerin ortaya konmasında bir araç olarak kullanılmamalıdır. Ortaya konulacak her tepki, sorunların barışçıl çözümüne katkı sunmalıdır. Yaralanan ve zarar gören herkesin maddi ve manevi acılarını paylaşıyoruz. Bir kez daha benzer olayların yaşanmadığı, sorunlarımızın karşılıklı diyalog, kardeşlik ve dayanışma içinde çözümlendiği bir ortamın tesisi için herkesi sağduyulu davranmaya davet ediyoruz."

.
Yayın Tarihi : 29 Mart 2006 Çarşamba 15:04:40
Güncelleme :29 Mart 2006 Çarşamba 15:34:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Diyarbakırlı Ahmet IP: 88.226.5.xxx Tarih : 29.03.2006 15:43:15
Devletine milletine silah çekipte barışı istediğini söyleyecek ve bu sözerini zavallı platformlara(!) yedirecek bir örgüt, anlamıyorum nasıl bir barış istediklerini? hem teröristi destekleyecekler hemde barış istiyoruz diyecekler ne iştir bu Allahım!