4
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

Derneğin Kürtçe adı, Türkçe oldu

Diyarbakır'ın Ergani İlçesi'nde faaliyet gösteren Kürtçe "Pelda" isimli kadın derneğinin adı, Türkçe karşılığı olan "Yaprak Verdi" olarak değiştirildi.

Ergani Pelda Kadın Derneği'nin Kürtçe adının, Türkçe karşılığı olan "Yaprak Verdi" olarak değiştirilmesine karar verildiği, "Pelda" kelimesinin ise parantez içinde belirtilebileceği bildirildi. Ergani Kaymakamı Abdulkadir Güven imzasıyla derneğe gönderilen yazıda, "İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi Başkanlığı'nın 22.08.2005 tarih ve 3763 sayılı yazılarıyla 5253 sayılı Dernekler Kanunu 17. maddesi hükmü uyarınca, derneğinizin isminin 'Yaprak Verdi' olarak düzenlenmesi, 'Pelda' ibaresinin ise parantez içinde belirtilmesi hususunda görüş bildirilmiştir" denildi.

Ergani Pelda Kadın Derneği Başkanı Sevil Öztürk ise, açtıkları kadın derneğinde siyasi bir görüş olmadığını savundu. Öztürk, "Kadın derneğimiz için Dernek Masası'ndan olur aldık, ancak Kürtçe isim olduğu için Türkçe ismini de yazmamızı istediler. Dernek Masası'na dilekçeyle başvurduk ve 'Pelda' ismi Türkçe karşılığı olan 'Yaprak Verdi" olarak düzeltildi. Derneğin amacında, isimde siyasi bir çağrım yok. Özel bir isim. Resmi yazışmalarla başvurularımızı yaptık, sorun olmadığını söylediler. Kadın derneğinin amacı sosyal, kültürel, ekonomik, eğitim ve geliştirmek amaçlıdır, amacımızda siyasi bir içerik yoktur" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Eylül 2005 Salı 19:48:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?