4
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

Dicle Vadisi sosyalleşecek

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Valilik, Dicle Üniversitesi ve Devlet Su İşleri (DSİ) işbirliğiyle başlatılan "Dicle Vadisi Projesi"nin çalışmaları başladı. Projenin tamamlanmasıyla Dicle Nehri işlevselleştirilerek, çevresi sosyal mekanlara dönüştürülecek.

Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanı Yaşar Sarı, yaptığı açıklamada, Dicle Nehri'nin etrafını işlevselleştirmek amacıyla Belediye, Valilik, Dicle Üniversitesi ve DSİ işbirliğiyle "Dicle Vadisi Projesi"ne başladıklarını belirtti.

Silvan Köprüsü ile On Gözlü Köprü arasındaki yaklaşık 9 kilometrelik bir alanı kapsayan projenin detaylandırılması için çalışmaların büyük bir hızla başladığını anlatan Sarı, bölgede herhangi bir yapının bulunmamasını büyük bir şans olarak değerlendirdi. Sarı, sözlerine şöyle devam etti:

"Yapıların yıkılması problemi bulunmuyor. Çok büyük bir proje. Proje sayesinde Dicle Nehri'nin kenarları yeşillendirilecek ve sosyal donatılar, yürüyüş yolu yapılacak. Bütün yurttaşlara açık yeşil alanlar olacak" dedi.

Projenin detaylandırılmasından sonra maliyetinin ortaya çıkacağını ifade eden Sarı, projenin büyüklüğü nedeniyle, diğer ilgili kurum ve kuruluşların görüşlerine başvurulacağını ve destek alınacağını söyledi.

.
Yayın Tarihi : 11 Aralık 2005 Pazar 14:59:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?