4
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

Diyarbakır karardı!

Yapılan özelleştirme ile sayaç okuma, tahsilat ve kaçak kontrolü TEDAŞ'tan devir alan Set Elektirik firması, Diyarbakır'ı karanlığa gömdü.

Eski borcu olan elektrik abonelere ihbarneme göndermeden binlerce kişinin elektriğini kesen firmanın, vatandaşları Ramazan ayında mağdur ettiği iddia edildi.

Eski borçlarını ödeyemedikleri için 318 abonenin icralık olduğu Diyarbakır'da, yüzlerce abone karanlıkta kaldı.

Yapılan özelleştirme ile sayaç okuma, tahsilat ve kaçak kontrolü 2 ay önce TEDAŞ'tan devir alan Set Elektrik firması, borcu olan abonelere ihbarname göndermeden elektriklerini kesince, binlerce vatandaş geceyi karanlıkta geçirmeye başladı.

Eski borçlarını ödeyip elektriklerini açması için günlerce tahsilat sırasında bekleyen onlarca vatandaş ise firmaya tepki gösterdiler.

30 YTL için elektriğinin kesilmesine isyan eden Tarık Demir adlı vatandaş, "Yaz ayında tatilde olduğumuz için Temmuz ayı elektrik faturusanı ödeyemedim. 2 gün önce elektriğimiz kesildi.

Borcumuzun olduğuna dair bize bilgi verilip veya ihbarname yapılsaydı, borcumuzu öderdik. 2 geceden bu yana sahur ve iftarımızı mum ışığında yapıyoruz "şeklinde konuştu.

Set Elektrik firması yetkilileri ise borcunu ödemek isteyen abonelere gerekli kolaylığın sağlandığını bildirirken, elektrikleri kesilen aboneler ise borçlarını ödemeye gittiklerinde saatlerce kuyruklarda mağdur olduklarını ve borçlarına karşılık kendilerine açık senet imzalatılması uygulamasına tepki gösterdiler.

.
Yayın Tarihi : 13 Ekim 2005 Perşembe 16:02:02
Güncelleme :13 Ekim 2005 Perşembe 17:21:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?