4
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

Diyarbakır standına büyük ilgi

İstanbul'da geçtiğimiz günlerde düzenlenen İslam Ülkeleri Turizm Fuarı'na katılan tek 'büyükşehir belediyesi' olan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nin standı, büyük ilgi gördü.

İslam ülkeleri arasındaki kültürel kaynaşmayı sağlamak ve ülkeler arası turizmi geliştirmek amacıyla gerçekleştirilen fuara, 13 İslam ülkesi, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) ve Türkiye'den birçok turizm sektörü yetkilisi katıldı.

Fesih Gündoğan'ın Diyarbakır maketinin sergilendiği ve İran, Suriye ve Filistin'den gelen tur operatörlerinin özel ilgi gösterdiği Büyükşehir Belediyesi'nin standı, en çok ilgi çeken ve ziyaret edilen stant oldu.

Belediyeyi temsilen fuara katılan turizm birimi sorumlusu Diren Sayılı, "Görüşmelerimiz sonucunda, bölgemize ve kentimize çok büyük bir ilginin olduğunu, ancak bölgemiz hakkında yeteri kadar bilgi sahibi olamadıklarını gördük.

Görünen o ki, gelecekte bölgemizde ve kentimizde turizm patlaması yaşanacak. Bizlerin de bu canlanmayı karşılayabilmemiz için hazırlıklı olmamız gerekmektedir. Amacımız, tarihi ve kültürel değerlere sahip olan bölgemizin turizmde hak ettiği yere gelmesi ve hak ettiği payı almasını sağlamaktır" dedi.

.
Yayın Tarihi : 29 Kasım 2005 Salı 13:49:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?