4
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

Diyarbakır'da fuar hazırlığı

Diyarbakır Ticaret Borsası Başkanı Fahrettin Akyıl, Diyarbakır'da 1-7 Ekim 2005 tarihleri arasında gerçekleştirilecek Ortadoğu 2005-4. Uluslararası Endüstri Fuarı'nın bölge için büyük bir önem taşıdığını kaydederek, fuara her kesimin destek olması gerektiğini söyledi.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOOB) Yönetim Kurulu üyesi ve Diyarbakır Ticaret Borsası Başkanı Akyıl, fuarla bölgenin kapılarının uluslararası ticaret ve turizm trafiğine açılacağını belirterek, "Ortadoğu 2005-4. Uluslararası Endüstri Fuarı" Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde sanayi ve ticaretin gelişmesine önemli katkı sağlayacaktır.

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası tarafından bölge için yapılan bu mücadeleye Ticaret Borsası olarak bizler de tam destek verdiğimizi belirtmek istiyorum.

Geçmişte bölgenin en önemli ekonomi, ticaret, sanayi ve kültür merkezi olan Diyarbakır, ekonomik gelişme sürecinde kaybettiği yılları hızla telafi etmeye başladı" dedi.

Fuarların sanayi ve ticaretin gelişmesine ivme kazandırdığını ifade eden Akyıl, fuar sayesinde Suriye, Irak, İran ve çeşitli ülkelerden katılımların olacağını ve bu nedenle iş dünyasının Diyarbakır'da buluşacağını söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 24 Eylül 2005 Cumartesi 10:45:13
Güncelleme :24 Eylül 2005 Cumartesi 10:50:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?