4
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

Doktora saldırıya protesto

Diyarbakır Devlet Hastanesi'nde görev yapan Nöroloji Uzmanı Dr. Sıdık Baş hasta yakınlarının saldırısına uğradı.

Olay karşısında sessiz kalmayan hastane çalışanları, saldırıyı protesto ederek basın açıklaması yaptı.

İddiaya göre, dün öğle saatlerinde hasta muayene eden Nöroloji Uzmanı Dr. Sıdık Baş, henüz belirlenemeyen bir nedenle, görev başında hasta ve hasta yakınlarının saldırısına uğradı.

Saldırıda yaralanan Dr. Baş, görev yaptığı hastanede tedavi altına alındıktan sonra 1 haftalık iş göremez raporu alarak taburcu edildi.

Diyarbakır Tabipler Odası ve Devlet Hastanesi personeli, bugün meslektaşlarına yapılan saldırıyla ilgili hastane bahçesinde basın açıklaması düzenledi.

Tabipler Odası Genel Sekreteri Adem Avcıkıran, bu saldırıların mevcut sağlık politikalarıyla yakından bağlantılı olduğunu ileri sürerek, "Tabipler Odası olarak, Doktor Sıdık Baş'a ve meslektaşlarımıza yönelik bu saldırıları şiddetle kınıyoruz. Halkımızı, iyi niyeti ve insalcıl yaklaşımlarıyla hizmet sunmaya çalışan iyi hekimlere sahip çıkmaya davet ediyoruz" dedi.

Devlet Hastanesi bahçesinde düzenlenen protestolu basın açıklamasına, hasta yakınlarının da katılarak hekimlere destek vermesi dikkat çekti.

.
Yayın Tarihi : 8 Aralık 2005 Perşembe 15:32:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Mehemet Derikpınar IP: 85.101.24.xxx Tarih : 9.12.2005 01:19:06
Sayın Hocamıza geçmişler olsun. Çok değerli bir Hekim arkadaşımızdır, bölge halkına var gücüyle hizmet etmeye çalışan hekimlere yapılan her türlü saldırıyı kınıyorum. Allah tan acil şifalar diliyorum. Saldıran insanlara da insaf.