5
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

DTP’li Tuğluk’un yargılanmasına başlandı

DTP Genel Başkan Yardımcısı Aysel Tuğluk ve Diyarbakır İl Başkanı Hilmi Aydoğdu hakkında, DTP’nin Diyarbakır’da düzenlediği mitingte, örgüt propagandası yaptıkları gerekçesiyle 1’er yıl hapis istemiyle açılan davanın görülmesine bugün başlandı.

Diyarbakır 4’ncü Ağır Ceza Mahkemesin’deki duruşmaya Aysel Tuğluk katılmazken, Hilmi Aydoğdu hazır bulundu. İddianameyi okuyan mahkeme başkanı, 3 Eylül 2006 tarihinde Diyarbakır’da düzenlenen mitinge her iki sanığın katıldığını, sanıkların burada yaptıkları konuşmalarda terör örgütü PKK’nın açıkladığı barış deklarasyonun dikkate alınmasını istedikleri, bu teleplerin PKK’nın talepleri ile örtüştüğü bu nedenle ayrı ayrı cezalandırılmalarının istendiğini söyledi.

DTP Diyarbakır İl Başkanı Hilmi Aydoğdu ise savunmasında, sivil toplum kuruluşları ve aydın kesimin de benzer taleplerde bulunduklarını öne sürerek, “Ben barış çağrısına destek verdim. Konuşma bütünüyle ele alınırsa örgüt propagandası olmadığı ortaya çıkar. Çağrımızın Türkiye’nin birlik ve bütünlüğüne katkıda bulunacağını, deklerasyonun gerilimli ortamı yumaşatacağını söyledim. Beraatimi istiyorum” dedi.

Mahkeme, Tuğluk’un ifadesenin alınması için talimat yazılmasına karar vererek, dosyadaki eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi.
iha
Yayın Tarihi : 1 Şubat 2007 Perşembe 16:30:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?