4
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

DÜSİAD'da yönetim değişikliği

Diyarbakır Sanayici ve İşadamları Derneği (DİSİAD) Genel Başkanlığı'na Şeyhmus Akbaş'tan sonra Raif Türk getirildi.

DİSİAD'ın yeni Genel Başkanı Raif Türk, Diyarbakır'ın yıllık ihracatının yaklaşık 200 milyon dolar olduğunu söyledi.

DİSİAD Genel Başkanlığı'nı uzun zamandır yürüten Şeyhmus Akbaş, görevi Raif Türk'e devretti. DİSİAD'ın yeni Genel Başkanı Raif Türk, yönetim kurulunda yaptığı değişimleri ve yapmak istediği icraatları düzenlediği basın toplantısıyla kamuoyuna duyurdu. Türk, DİSİAD gibi derneklerin büyük maddi kaynaklarının olmadığını belirterek, "Bu tür dernekler, yönetim kurulu üyelerinin destekleriyle ayakta kalıyor.

Bu nedenle biz büyük hedefler önümüze koymuyoruz ancak, yapabileceğimizin de en iyisini yapmak için elimizden gelen bütün çabayı sarf edeceğiz. Bunun yanında, ilimize yakışır faaliyetler sergileyip iş adamlarımızın ve sanayicilerimizin sorunlarına çözüm bulabilmek için yanlarında olacağız. Avrupa Birliği (AB) ve İş-Kur'un projelerine başvurarak, ilimizin bu projelerden yararlanmasını sağlayacağız. Bunun yanında, mesleki eğitim kursları düzenleyeceğiz" dedi.

AB ülkelerindeki iş adamlarını kente getireceklerini söyleyen DİSİAD Genel Başkanı Türk, "Avrupa ülkelerinden gelecek olan iş adamlarının Diyarbakır ve bölgeye yatırım yapmalarını sağlayacağız. Ortadoğu ülkelerine uzak kalmayacağız. Fakat bütün bunlardan önemlisi Diyarbakır'da sağlıklı yatırımların yapılabilmesi için master çalışmalarımız olacaktır. Yaşadığımız kente sorumluluğumuzun olmasından kaynaklı daha güzel bir Diyarbakır için çevremizi güzelleştirme çalışmalarımız olacak. Bunların hepsini valiliğimiz ve belediyelerimizle birlikte gerçekleştireceğiz" şeklinde konuştu.

"DİYARBAKIR'IN YILLIK İHRACATI 200 MİLYON DOLARDIR"

Kente yeni sivil hava alanı yapılması için çalışmalar yapacaklarını ifade eden Türk, "Bunun yanında mevcut havaalanında gümrükleme çalışmalarımız olacaktır. Diyarbakır'ın 1 yıllık ihracatı yaklaşık 200 milyon dolar civarındadır. Bu nedenle gümrükleme olayını bir an önce hayata geçirmemiz gerekiyor. Çünkü Diyarbakır'a, ihracat bölgesi olmasından kaynaklı yakın zamanda iş adamlarının fazlasıyla gelip gitmesi, bunun en büyük örneğidir.

Kentimizde çok büyük bir işsizlik olduğu gibi, bütün kötülüklerin altından da ya işsizlik ya da yoksulluk çıkıyor. Bu nedenle Diyarbakır, eski bir ipek şehridir. 80 yıl öncesine kadar ileri bir düzeyde olan ipekböcekçiliği, şimdi yok olma aşamasındadır. İpekböcekçiliğini canlandırmak için elimizden geleni yaparak, işsizlik sorununa bir nebze de olsa çözüm getirmek istiyoruz" diye konuştu.

Raif Türk, son günlerde gündemde yer alan TÜSİAD ve hükümet arasındaki gerginliği de değerlendirdi. Genel Başkan Türk, TÜSİAD'ın ilkeleri olduğunu savunarak, "Zaman zaman demokratikleşme konularında bu tür görüşlerini her zaman açıklayan bir dernektir. En az yılda 1 kez bu tür açıklamalar yaparlar. Bence bu konular, AB müzakerelerinin görüşüldüğü bu hassas günlerde bu kadar büyütülmemelidir. Hatta gündemden en kısa zamanda düşürülmelidir" dedi.

Diyarbakır Sanayici ve İşadamları Derneği'nin yeni yönetimi, Genel Başkan Raif Türk, Başkan Vekili A. Selam Odabaşı, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları Abdulkadir Karavil, Mahmut Vural ve Zeki Tutal, Genel Sekreter Burç Baysal ve Saymank Nurullah Edemen, Yönetim Kurulu üyeleri DİSİAD eski Genel Başkanı Şeyhmus Akbaş, Galip Ensarioğlu, İsmail Bedirhanoğlu, Cemal Mercan, Nihat Ekinci, Suna Kepoğlu, Fuat dengiz, Yavuz Avcı, Mahmut Bal ve Yusuf Korkmaz olarak belirlendi.

.
Yayın Tarihi : 27 Aralık 2005 Salı 16:50:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mustafa tutuş IP: 88.228.13.xxx Tarih : 17.10.2009 20:24:41

keşke raif türk abimiz gbi d.bakırda 10 tane iş adamı olsa o zaman d.bakırda işsizlik çözülürdü belkı..memleketıne yaptığı yatırımlara ve iş istihdamı sağladığı için ona candan teşekkur edıyorum...