4
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

Eğitim-Sen: Yarın eylemdeyiz

Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (EĞİTİM-SEN) Diyarbakır Şube Sekreteri Hasan Güngör, öğretmenler gününü buruk kutladıklarını söyledi.

24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla EĞİTİM-SEN tarafından şube binasında bir basın açıklaması düzenlendi. Basın açıklaması yapan Şube Sekreteri Hasan Güngör, öğretmenler gününü buruk kutladıklarını öne sürerek, "24 Kasım'da her yıl olduğu gibi merkezi hükümet bize karşı verdiği sözleri tutmamıştır. Eğitim emekçileri üzerinde şimdiye kadar uyutma politikası uygulanıyor ve üzerimizden rant elde ediliyor.

Eğitim emekçilerine sosyal ve ekonomik sorunların çözümü için söz veren hükümetler şimdiye kadar sözlerini tutmadı. Güneydoğu'da çalışan öğretmenlere 250 milyon ile 500 milyon lira arasında zam yapacaklarını belirtmişlerdi ama üzerinden bir hayli zaman geçmesine rağmen bu konu unutulup bir kenara bırakıldı. Biz bu nedenle yarın iş bırakma eylemi yapacağız ve ardından Ankara'da yapılacak olan yürüyüşe katılmak üzere yola çıkacağız" dedi.

Şube Sekreteri Hasan Güngör, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından iş bırakacak olan öğretmenlerle ilgili soruşturma açılacağını ancak "hükümetin bunları yapacağına eğitimde kaliteyi arttırması gerektiğini" söyledi.

.
Yayın Tarihi : 24 Kasım 2005 Perşembe 23:19:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?