4
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

Faciadan dönüldü

İstanbul-Diyarbakır seferini yaparken Malatya'da raydan çıkarak devrilen yolcu treninde bulunan yaklaşık 250 yolcu kazayı burunları kanamadan atlattı.

Edinilen bilgiye göre, İstanbul-Diyarbakır seferini yapan TCDD'ye ait ait 51542 sefer sayılı Kurtalan Ekspresi, Malatya Garı'ndan yolcularını aldıktan sonra saat 23.10'da hareket etti. Tren, seyir halindeyken, Battalgazi ilçesi Hatunsuyu kasabası mevkiinde raydan çıkarak devrildi.

Kazada trenin 3 vagonu tamamen raydan çıkıp yan yatarken, diğer 3 vagon ise devrilmeden raydan çıktı.
Kazanın duyulması üzerine olay yerine çok sayıda jandarma ekibi ile 112 acil servis ambulansları gönderildi. Ancak devrilen vagonlardan çıkan yolcular kazayı burunları kanamadan atlattılar.

Trenden tahliye edilen yaklaşık 250 yolcu, Battalgazi Belediyesi'ne ait otobüslerle ilçe merkezine götürüldü. Yolcular, buradan da TCDD tarafından kiralanan özel otobüs ve minibüslerle Diyarbakır ve güzergahtaki istasyonlara gönderildiler.

Vali Halil İbrahim Daşöz, kaza yerine gelerek incelemelerde bulundu. Kazayla ilgili olarak bir açıklama yapan Vali Daşöz, "Tren Malatya garından ayrıldıktan kısa bir süre sonra kaza yaptı. 3 tane vagon raydan çıktı. Çok şükür herhangi bir yaralı ve ölüm olayı yok. Yolcuları tahliye ettik. Sorun olmayan bir vagon ise lokomotif ile Battalgazi İstasyonu'na götürüldü. Yolcuların 250 civarında olduğu tahmin ediliyor. Kazanın nedeni ile ilgili olarak şuan kesin bir şey söyleyemiyoruz. Kazanın nedeni detaylı çalışmadan sonra anlaşılacaktır" şeklinde bilgi verdi.

Öte yandan, TCDD tarafından devrilen vagonların çıkartılması ve demir yolunun açılması için çalışmalara geceden başlandı. TCDD'nin uzman ekiplerince detaylı bir inceleme yapılacağı belirtildi. Kazayla ilgili olarak jandarma tarafından başlatılan soruşturma sürüyor.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Aralık 2007 Salı 02:43:41
Güncelleme :18 Aralık 2007 Salı 09:57:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?