4
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

Foruma hazırlık toplantısı

Türkiye Sosyal Forumu 2. Hazırlık Toplantısı'nda konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, çatışmanın olmadığı bir ortamda her zaman huzur, güven ve refahın hakim olacağını söyledi.

Diyarbakır Elektrik Mühendisleri Odası'nda gerçekleştirilen toplantıya, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, Kayapınar Belediye Başkanı Zülküf Karatekin, Türkiye sosyal forumu üyeleri katıldı.

2 gün sürecek toplantının açılış konuşmasını yapan Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, hazırlık toplantısının Diyarbakır'da yapılmasının kendilerini çok memnun ettiğini belirterek, "Organizasyona ev sahipliği yaptığımız için mutluyuz. Burada hazırlık toplantısının yapılması tesadüf değil, sosyal gerçeklik ve üstlendiği misyondan kaynaklanıyor.

Bir zamanlar Türkiye'nin ticaret ve kültür sanat şehri olan bir kentin, şu anki çalışılabilir nüfus oranının yüzde 60'ı işsiz. 1990 yılında Diyarbakır nüfusu 175 bin iken bugün nüfus 1 milyonu aştı, ve kent artık bunu kaldıramayacak duruma geldi.

Bölge ve Ortadoğu bu yoksulluğu yenebilecek güçtedir, çatışmanın olmadığı bir yerde her zaman huzur, güven ve refah hakim olacaktır. Diyarbakır yorgun hatta çok yorulmuş bir kent. Ama sizinle bu kenti tekrar ayağa kaldırıp diriltebiliriz. Umuyorum ki sizinle demokrasiye dayalı yeni modeli hayata geçirebiliriz" dedi.

Belediye Başkanı Osman Baydemir'in yaptığı konuşmanın ardından Tutuklu ve Hükümlü Aileleri ile Yardımlaşma ve Dayanışma Federasyonu Başkanı Nursel Aydoğan, Baydemir'in konuşmasındaki çatışmayla birlikte yaşanan yoksulluğun gündem maddesine alınarak değerlendirileceğini söyledi.

.
Yayın Tarihi : 19 Kasım 2005 Cumartesi 18:35:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?