4
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

Gençler, ortak zeminde birleşiyor

Yerel Gündem 21 Gençlik Parlamentosu, farklı platformlardaki gençleri ortak sorunlar temelinde bir araya getirerek, gençliğin dayanışma ve ortaklık bilincini geliştirmek amacıyla 4. olağan toplantısını gerçekleştirdi.

Burhan Karadeniz Cep Sineması'nda yapılan toplantıda, Yerel Gündem 21 Genel Sekreteri Necati Pirinççioğlu, Yerel Gündem 21 çatısı altındaki gençlerin çalışmalarına, sonuna kadar destek vereceklerini söyledi.

Yerel Gündem 21 Gençlik Parlamentosu Koordinatörü Bişar İçli ise, gençlerin kent ve gençlik sorunlarında kendilerine en yakın örgütlenme olan Gençlik Parlamentosu'nda yer almalarıyla, hoşgörü, karşılıklı saygı, uzlaşma ve ortak noktalarda buluşmaya dayalı bir siyasal kültürün gelişmesine ve yurttaşlar topluluğuna katkıda bulunduklarına dikkat çekti.

İçli, Gençlik Parlamentosu'nun, "kentle ilgili sorun ve gereksinimlerin incelenmesi, nedenlerin araştırılması ve çözüm yollarının belirlenmesinde proje geliştirmek, kent gençliğini ulusal ve uluslararası platformlarda temsil etmek ve sorunların çözümünde ortaklık geliştirmek" gibi amaçlarının bulunduğunu açıkladı.

Bu amaçlar doğrultusunda yaşam kalitesinin arttırılması için parlamentonun yerel düzeydeki gençliğin haklarını da gözeterek, çevresel, sosyal, kültürel ve ekonomik alanda, kentimizin yaşam kalitesini arttıran proje ve programlar oluşturması gerektiğine vurgu yapan İçli, yerel yönetimlerin ve ilgili grupların yürüttüğü projeler hakkında da görüş bildirmeyi ve katılım sağlanmasını hedeflediklerini kaydetti.

.
Yayın Tarihi : 28 Kasım 2005 Pazartesi 14:26:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?