8
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

Gergin bekleyiş

Üç günden bu yana devam eden olayların ardından Diyarbakır güne sakin başladı. Esnaf kepenklerini açmadı, kent merkezi çöp yığınına döndü.

Bugün sabah saatlerinde Diyarbakır kent merkezine büyük bir sessizlik hakim oldu. Tedirgin olan vatandaşlar iş yerlerine yürüyerek gitmeyi tercih ederken, esnaf da kepenklerini açmadı. Diyarbakır'ın Balıkçılarbaşı ve Bağlar semtlerinde caddelerdeki barikatlar halen temizlenemedi. Belediye ekiplerinin olaylar sebebiyle temizleme çalışmalarına ancak sabah başlayabildiği bildirildi. Jandarma ekipleri kamu binaları önünde güvenlik önlemi alırken, vatandaşların camları kırılan otobüs duraklarında beklemeleri dikkat çekti. Sinyalizasyonların bile yerlerinden söküldüğü Diyarbakır caddelerinde tabelalar, kaldırım taşları ile barikatlar yapılan yollardan zikzak çizerek geçmeye çalışan şoförler duruma tepki gösterdi.

Öte yandan, 14 PKK'lının cenaze törenleriyle birkaç ilde başlayan olayların Diyarbakır'da devam etmesi üzerine Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Ramazan Er başkanlığında bir heyet Diyarbakır'a geldi. Heyette, ayrıca Terörle Mücadele Daire Başkanı Selim Akyıldız, Özel Harekat Daire Başkanı Behçet Oktay ve İstihbarat Daire Başkan Yardımcısı Vedat Yavuz yer alıyor.

.
Yayın Tarihi : 30 Mart 2006 Perşembe 12:32:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?