4
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

Görüntü kirliliğine izin yok

Diyarbakır'da çevre ve görüntü kirliliğine neden olan tabela ve reklam panoları, Büyükşehir Belediyesi İlan Reklam ve Değerlendirme Komisyonu tarafından toplatıldı.

Büyükşehir Belediyesi İl Meclisi kararı ile İlan Reklam ve Değerlendirme Komisyonu tarafından, kentte görüntü kirliliğini meydana getiren her türlü tabela ve reklam panolarının tespit çalışmalarının devam edileceği belirtildi.

Konuya ilişkin açıklama yapan Çevre Koruma Daire Başkanı Muharrem Cebe, kentte görüntü kirliliğine neden olan tabelalara artık izin verilmeyeceğini söyledi. Bu tabelaların önemli bir kısmının belediye yurttaş ve esnaf işbirliği ile söküldüğünü belirten Cebe, geri kalan kısmının ise Gelirler Müdürlüğü ve Çevre Koruma Daire Başkanlığı ekiplerinden oluşan söküm ekibi ile temizlendiğini kaydetti.

Bu çalışmanın 4 ay önce başladığını açıklayan Cebe, "Kayapınar da dahil olmak üzere kentin bütün ana arterlerindeki tabelalar, bu şekliyle standart ve rahatsız etmeyen bir düzeye getirildi" diye konuştu.

Sökülen tabelalar, talep eden iş yeri sahiplerine geri verilirken, bir bölüm tabelanın da Büyükşehir Belediyesi Makine İkmal Müdürlüğü sahasında istif edildiğini söyleyen Cebe, üst üste atılan tabelaların küçük bir tepe izlenimi verdiğini ifade ederek, "Bütün bu çalışmalarla Büyükşehir Belediyesi, kentteki tabela ve reklam panolarını kayıt altına aldı, bundan sonra da dikilecek olan tabelalara, Gelirler Müdürlüğü ve Çevre elemanlarınca yerinde tespit edilerek çevre görüntüsü açısından değerlendirildikten sonra izin verilecektir" dedi.

.
Yayın Tarihi : 25 Ekim 2005 Salı 21:38:04
Güncelleme :29 Ekim 2005 Cumartesi 13:05:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?