7
Mayıs
2024
Salı
GÜNCEL

Gün sakin başladı

Diyarbakır'da 3 gündür devam eden olayların ardından bazı esnaflar kepenklerini açarken, çöp temizleme çalışmaları başlatıldı.

Bugün sabah saatlerinde Diyarbakır kent merkezi güne sakin başladı. 3 günden bu yana iş yerlerini açmayan esnaf, bugün kepenk açmaya başladı. Bağlar semti başta olmak üzere, Huzurevleri ve Balıkçılarbaşı semtlerindeki barikatlar temizlendi. Tedirgin olan vatandaş, iş yerini açarak temizlik yapmaya başladı.

Öte yandan, Diyarbakır'ın Bağlar semti Hatboyu Caddesi'nde bulunan Ziraat Bankası'nın yağmalanmasından sonra bugün sabah saatlerinde görevliler tutanak tutmaya başladı.

Bakanlar ve milletvekilleri şehre geliyor

Çıkan olayların ardından bölgede inceleme yapmak üzere İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu, Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehmet Mehdi Eker ve 10 milletvekilinin kente geleceği belirtildi.

Diyarbakır'da başlayan olayların ardından sağduyu çağrısı yapmak üzere bakan ve milletvekillerinin kente geleceği belirtildi. İçişleri Bakanı Aksu, Tarım ve Köyişleri Bakanı Eker ve Diyarbakır milletvekillerinin bugün öğlen saatlerinde sivil toplum örgütleriyle birlikte yaşanan son olayların değerlendirileceği bir toplantı yapması bekleniyor.

Bu arada, kentte çıkan olaylarda gözaltına alınan 51 göstericinin Emniyet Müdürlüğü'ndeki sorgusu tamamlandı. İfadeleri alındıktan sonra adli mercilere sevk edilen 51 kişiden 48'i tutuklanırken, 3 kişi de tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Açıköğretim sınavları iptal

Bu arada, açıköğretim sınavları güvenlik gerekçesiyle iptal edildi.

Anadolu Üniversitesi Yönetim Kurulu, son günlerde meydana gelen olaylar nedeniyle bu ilde sınavların iptal edildiğini açıkladı. Kurul, "Önemli Duyuru" başlığı altında aldığı kararda, 01-02 Nisan 2006 tarihlerinde yapılacak olan Anadolu Üniversitesi İktisat, İşletme ve Açıköğretim Fakülteleri ara sınavlarının güvenlik nedeniyle yapılmasının mümkün görülmediğinin Diyarbakır Valiliği'nce bildirildiği anımsatıldı.

Kurul kararında, Diyarbakır'da yarın ve Pazar günü yapılması beklenen Açıköğretim ara sınavlarının daha sonra belirlenecek bir tarihte yapılacağı belirtildi.

.
Yayın Tarihi : 31 Mart 2006 Cuma 12:19:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Diyarbakırlı Ahmet IP: 81.214.224.xxx Tarih : 31.03.2006 14:55:11
Unutulup gözden çıkarılmış güzel şehrimiz Diyarbakır. Seni teröristlerin kucağına iten onların sözünü dinlemek zorunda bırakan bu siyasi idaresizlik yüzünden bu günlere de şahit oldun ya ona yanıyorum. Diyarbakırlı olarak sana karşı sorumluluğumu yerine getiremiyorum içimizdeki pislikleri temizleyemiyorum ya ona yanıyorum. Eski güzel günler birdaha gelir mi geri bilmiyorum ama seni bu çapulculara bırakmayacağımıza Yemin ediyorum.