8
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

Hasar sahiplerine ödeme

Diyarbakır Valiliği, izinsiz gösterilerde hasar gören iş yerlerinin sahiplerine paralarını dağıtmaya başladı.

Diyarbakır Vali Yardımcısı ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ahmet Aydın ve hasar tespit komisyonları üyeleri, olaylar sırasında zarar gören Melikahmet Semti’ndeki esnafı ziyaret etti.

Esnafa geçmiş olsun dileklerinde bulunan Aydın, meydana gelen zarara karşılık olarak zarf içerisine konulmuş parayı imza karşılığı dağıttı.

Aydın, burada yaptığı açıklamada, olaylar sırasında 619 iş yerinin hasar gördüğünü, Valilikçe, hasar gören iş yerlerinden sigortalı ve kamu kurumuna ait olanlar haricindeki 476 işyerine 239 bin YTL dağıtılacağını ifade etti. Aydın, şöyle dedi:

"İş yerlerine hasarlarına karşılık para dağıtımına bugün başladık. Esnafı Valiliğe çağırıp orada para vermek yerine iş yerlerini ziyaret edip burada dağıtmayı uygun gördük. Bu uygulamadan esnafımız da hoşnut kaldı. Para dağıtımına önümüzdeki günlerde de devam edeceğiz" dedi.

Valilik bünyesinde oluşturulan hasar tespit komisyonları sigortasız ve resmi kurum olmayan 476 iş yerinde 239 bin YTL, sigortalı iş yerlerinde 184 bin YTL, resmi kurumlarda da 144 bin YTL’lik hasar tespit etmişti.

.
Yayın Tarihi : 21 Nisan 2006 Cuma 17:01:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Bedir Han IP: 85.99.224.xxx Tarih : 21.04.2006 23:07:04
Zararı zarar verenden mi karşıladınız Sn. Vali Bey? Bu iş böyle olmaz. yakacaklar, yıkacaklar sonra ellerini kollarını sallayarak sokakta gezecekler.