7
Mayıs
2024
Salı
GÜNCEL

Hasar tespit çalışmaları

Diyarbakır'da meydana gelen olaylarla ilgili hasar tespit çalışmaları tamamlandı. Buna göre, vatandaşlara 567 bin YTL ödenecek.

Diyarbakır Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, 28-31 Mart tarihlerinde Diyarbakır'da meydana gelen olaylarda hasar tespit çalışmalarının tamamlandığı ve 619 yerde 239 bin YTL toplam hasar tespitinin yapıldığı belirtildi. Devletçe vatandaşa ödenecek toplam miktarın 239 bin YTL, sigortanın ödeyeceği 184 bin YTL, resmi yerlere de 144 bin YTL olmak üzere 567 bin YTL ödeneceği kaydedildi. Yakılan 2 banka şubesinin ise hesaba dahil olmadığı ifade edildi.

.
Yayın Tarihi : 12 Nisan 2006 Çarşamba 16:09:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Edip Kahraman IP: 85.106.227.xxx Tarih : 12.04.2006 20:32:52
Ne yazıkki bu üzücü olayların sorumlularından karşılanması gereken hasarı yine Devletin tüyü bitmemiş yetimin bile hakkı bulunan vergilerinden karşılanmıştır. Bu olaylara karışanlar büyük bir vebal altındadır. Allah affeder mi bilmem. Ne yazıkki bu tip olaylar yüzünden Diyarbakırlılar hakkında aşağıdaki fıkra türetilmiş: Bir Karadenizli, bir Kayserili ve bir Diyarbakirli ayni trafik kazasinda olmus. Cenazeleri dualarla, goz yaslariyla kaldirilmis. Iki uc gun gecmis, bir de bakmislar ki Karadenizli, cikmis mezardan, ustunu silkeleyerek geliyor. Once buyuk bir panik yasanmis haliyle, sonra bakmis zombi mombi degil, bayagi kanli canli, cesaret edip yanina yanasmis ve merakla sormuslar: - Yahu sen oteki dunyadan nasil geri dondun? Anlatmis: - Ote tarafta da isler buradaki gibi yuruyormus meger, rusvet, haksizlik,yolsuzluk... Geri gondermek icin 5 bin dolar istediler, bastim parayi geri geldim. - Eee, diger iki arkadas niye gelmedi? - Vallahi ben gelirken, Kayserili hâlâ 3.500 dolara olmaz mi, yap bir indirim de ayagimiz alissin!' diye pazarlik ediyordu. - Ya Diyarbakirli? - O da 'Ben vermem, Devlet versin!' diye inat ediyordu...