4
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

Hastane çalışanları defterdarlığa yürüdü

Diyarbakır Sur Hastanesi'nin yaklaşık 500 çalışanı, 7 aydır sosyal haklarını ve fazla mesailerini alamadıkları nedeniyle defterdarlığa yürüdü.

Sur Hastanesi çalışanları, 19 Şubat 2005 tarihinden sonra SSK Hastanesi'nin Sağlık Bakanlığı'na devri ile sorunlarının arttığını ileri sürerek, Defterdarlığa kadar yürüdü.

Polisin geniş güvenlik önlemi aldığı yürüyüş sırasında, Defterdarlık önünde toplanan Hastane çalışanları, "Deftardar istifa, haklarımızı istiyoruz" şeklinde bağırdı.

Polisin uyarıları üzerine sessiz kalan grup içinden çıkan sözcü Abdullah Çelik, Türkiye'nin bütün illerinde yapılan ödemelerin Diyarbakır'da yapılmadığına anlam veremediklerini ifade ederek, sosyal ve fazla mesailerini alamadıklarını söyledi.

Eylemci çalışanların yanına gelen Defterdar M. Adil Demirel, hastaneden kendilerine gelen belgelerde eksiklikler olduğunu ifade ederek, eksikliklerin giderilmesi durumunda ödemelerin yapılabileceğini söyledi. Eylemciler daha sonra, sessiz bir şekilde yürüyerek tekrar hastaneye gitti.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Eylül 2005 Perşembe 16:33:02
Güncelleme :23 Eylül 2005 Cuma 10:22:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?