7
Mayıs
2024
Salı
GÜNCEL

Havaalanında karanfilli anma

Diyarbakır'da, 8 Ocak 2003 yılında 75 kişinin ölümüyle sonuçlanan uçak kazasının yıldönümü nedeniyle aileler hava alanında çelenk bırakıp, karanfil dağıtırlarken, gözyaşları sel oldu.
Diyarbakır'da 8 Ocak 2003 tarihinde düşen ve 75 kişinin ölümüyle sonuçlanan uçak kazasının yıldönümü nedeniyle hava alanında basın açıklaması düzenlendi.

Basın açıklamasına katılan aileler, hava alanı önüne siyah çelenk bırakarak karanfil dağıttı. Gözyaşlarının sel olduğu açıklamada hayatını kaybeden Ercan Demirkol'un babası Süleyman Demirkol, kazayı acı ve üzüntüyle andıklarını belirterek, "Diyarbakır'da düşen uçakta kaybettiğimiz canımız, ciğerimiz ve diğer insanlarımızın 3. ölüm yıldönümünü acı ve üzüntüyle anıyoruz. Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından verilen rapor biz kazazede ailelere göre boş bir rapordur.

Uçakta hiçbir teknik arıza yok, pilotlarda herhangi bir kriz olayı yok, hiçbir hava muhalefeti yok, peki ne oldu da bu uçak düştü" dedi.

Yapılan basın açıklamasının ardından bir şiir okuyan Demirkol, "Sen aklıma geldikçe yüreğim yanıyor. Yüreğimin yarası gittikçe büyüyor" demesi üzerine gözyaşları sel oldu. Gözyaşlarına hakim olamayan ve kendini kaybeden Hülya Demirkol ise baygınlık geçirdi.

.
Yayın Tarihi : 8 Ocak 2006 Pazar 12:02:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Muhammet Cevat IP: 85.97.168.xxx Tarih : 9.01.2006 13:44:47
Kınıyorum; Bu ailenin avrupa insan hakları mahkemesine başvururuz şeklindeki tehditlerini kınıyorum. Kim ister bir uçağın düşmesini? Bukadar paranoyaklığa gerek yok!