7
Mayıs
2024
Salı
GÜNCEL

Helikopter devrede

Diyarbakır'da üç günden bu yana devam eden olaylara bu sefer polis helikopter de katıldı.

Helikopter göstericilerin üzerine havadan göz yaşartıcı bomba attı. Atılan gazlardan zehirlenen bir genç kıza yine polis yardım etti. Bu arada olayların devam etmesi üzerine bazı vatandaşlar gerekli eşyalarını yanlarına alarak evlerinden uzaklaşması ise dikkatlerden kaçmadı.

Diyarbakır'ın Bağlar, Emek, Sento, Oryıl bölgelerinde toplanan gruplar eylemlerini sürdürüyor. Biraraya gelen gruplar taş molotof kokteylleri ile polis ekiplerine saldırırken, göstericileri polis gaz bombaları ile dağıtmaya çalışıyor.

Üç günden bu yana göstericilere müdahale etmekten yorulan polislerin dinlenmesini fırsat bilen göstericiler, güvenlik güçlerine daha çok yaklaşarak taş ve molotof atmaya başladı. Bunun üzerine devreye giren polis helikopteri havadan göstericilerin üzerine göz yaşartıcı bomba attı. Atılan gazlardan etkilenen bazı kişiler ise yine polis yardımı ile polis ambulanslarına bindirilerek hastaneye kaldırıldı. Bu arada olayların devam etmesi üzerine bazı vatandaşların evlerinden gerekli eşyalarını yanlarına alarak uzaklaşmaları ise dikkatlerden kaçmadı. PKK bayrakları açarak polisi taş yağmuruna tutan göstericilere karşı polis de sapan kullanmak zorunda kaldı.

Polise molotof kokteyli atmak isteyen göstericilerin eylemleri halen devam ediyor.

.
Yayın Tarihi : 30 Mart 2006 Perşembe 21:25:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Diyarbakırlı Ahmet IP: 88.226.0.xxx Tarih : 30.03.2006 22:38:44
Türk Polisinin şefkatli kucağı. Kendisine taş ve molotof kokteyli atan teröristi kucaklayıp yardım etmeye çalışan, kendi ambulansını devreye sokabilen bu yüce düşünce, yüce anlayış, yüce saygıya karşı yapılan, estirilen terörü hepimiz lanetle seyrediyoruz.