4
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

İHD'den barış kampanyası

İnsan Hakları Derneği (İHD) Diyarbakır Şubesi'nce, Barış Kampanyası çerçevesinde bir basın açıklaması düzenledi.

Dağkapı Meydanı'nda toplanan İHD Diyarbakır Şubesi üyeleri, kampanya hakkında basın açıklaması düzenledi.

Grup adına konuşan İHD Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölge Temsilcisi Mehdi Perinçek, insan hakları savunucuları olarak insani değerlere, eşitliğe, özgürlüğe, demokrasiye ve halkların kardeşliğine inandıklarını söyleyerek, "İşkence, linç olaylarına milyonlarca çocuk tanık olmaktadır.

Çocuklar şiddet, linç ve çatışma kültürleriyle büyümektedir. Hukuk kültüründen yoksun, insan haklarına saygının olmadığı bir ortam, özellikle çocuklara yönelik her türlü ihmal, sömürü, istismar, işkence ya da her türlü zalimce, insanlık dışı, aşağılayıcı muamelenin olacağı bir ortam yaratır.

Türkiye'de çocukların hemen hemen bütün hak kategorilerinde hak ihlallerine maruz kaldıklarını görmekteyiz. Toplumun özellikle çocuklarla barışması gerekmektedir. Biz insan hakları savunucuları olarak, tüm farklılıkların insan hakları ve özgürlüklerine dayalı ortak değerler üzerinde geliştirilmesi olarak tanımlıyoruz" dedi.

Açıklamanın ardından İHD üyeleri Dağkapı Meydanı'ndaki çocuklara üzerinde 'Artık Anneler Ağlamasın", "Barış İstiyoruz" yazılı balon dağıttı.

.
Yayın Tarihi : 12 Kasım 2005 Cumartesi 17:13:16
Güncelleme :12 Kasım 2005 Cumartesi 22:57:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
www.bayrak.sevgisi.com IP: 141.76.1.xxx Tarih : 13.11.2005 22:39:30
Bari zavallı çocukları bu pis işlerinize alet etmeyin, günahtır. Sözde insan hakları derneği bugün yaşanan şehir eşkiyalığına ne diyecek bakalım?