7
Mayıs
2024
Salı
GÜNCEL

İlginç hırsızlık yöntemi

Diyarbakır'da ilginç bir yöntem geliştiren hırsızlar, kedilerin beline bağladıkları iplerle halıları balkonlardan düşürerek çalıyor.

Edinilen bilgiye göre, özellikle apartmanların alt katlarındaki balkonlarda bulunan halı, kilim ve battaniyeleri kediler yardımıyla çalan hırsızlar, vatandaşları zor durumda bırakıyor. Hırsızlar, yakaladıkları kedileri evcilleştirdikten sonra beline uzunca ip bağlayarak, evlerin balkonlarına ya da yakındaki duvarlara asılan halı, kilim veya battaniyelerin üzerine fırlatıyor. Tırnaklarını halıya geçiren kediyi ipi çekmek suretiyle halıyla birlikte aşağı indiren hırsızlar halıyı alarak, ortadan kayboluyor.

Komedi filmlerine taş çıkartırcasına kedileri kullanarak hırsızlık yapan 16 yaşındaki M.E, kediyle halı çalmayı öğrendikten sonra bu yöntemle birçok halı, kilim veya battaniye çaldığını söyledi. En büyük sıkıntıyı iri kıyım kedileri yukarı fırlatmakta yaşadıklarını belirten M.E, bu yöntemi basit ve tehlikesiz olduğu için seçtiğini dile getirdi. M.E'nin arkadaşı 15 yaşındaki R.D. de, yöntemi tehlikesiz ve eğlenceli bulduğunu söyledi. Okula gitmediğini, bazen kapkaç da yaptığını ifade eden R.D, "Çok tehlikesiz ve eğlenceli bir yöntem. Bu nedenle, zaman zaman kediyle halı da çalıyorum, ama parası az. Çünkü halıları, kilimleri ucuza satabiliyoruz. Pahalı halı ya da kilim ise artık kimsede yok" dedi.

Bu arada, halı, kilim ve battaniyesi çalınan vatandaşların polise başvurmadığı bildirildi.

.
Yayın Tarihi : 11 Nisan 2006 Salı 15:50:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?