5
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

İmam şaşırınca namazı iki kez kıldılar

Kurban Bayramı tüm dünyada olduğu gibi Diyarbakır'da da büyük coşkuyla kutlanıyor. Sabah saatlerinde camilere akın eden Diyarbakırlılar bir ağızdan getirdiği salavat ve tekbirlerle birlik ve beraberlik mesajı verdi. Ulu Cami'de kılınan namazda ise imamın ikinci rekatta rükuya gitmeyi unutması üzerine namaz yeniden kılındı.

Sabah namazından sonra camilerin hoparlörlerinden okunan salavatlar kente manevi bir atmosfer kattı. Diyarbakır halkının çoğu beşinci haremi şerif olması nedeniyle manevi havası olan Gazi Caddesi'ndeki Ulu Cami'ye akın etti. Sabah namazıyla birlikte dolmaya başlayan cami, bayram namazı saatinin yaklaşmasıyla taştı. Havanın soğuk olmasını nedeniyle cami avlusunda duramayan cemaat içeri girmek için adeta birbiriyle yarıştı. Bayram öncesi verilen vaazda ise Kurban Bayramı'nın önemine değinildi.

Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, Diyarbakır Valisi Hüseyin Avni Mutlu, AK Parti Diyarbakır Milletvekili Abdurahman Kurt'un da bayram namazını kıldığı Ulu Cami'de ikinci rekatta rükuya gitmeden secdeye giden imam namazı üç rekata tamamladı. Daha sonra cemaate açıklama yapan imam rükuye gitmediği için bir rekatın sayılmadığını, o yüzden üç kıldırdığını söyledi. Cemaatten özür dileyen imam, daha sonra bayram namazını yeniden kıldırdı.

Bayram namazının kılınmasının ardından camide bayramlaşma yapıldı. Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, Diyarbakır Valisi Hüseyin Avni Mutlu ve AK Parti Diyarbakır Milletvekili Abdurahman Kurt, yan yana durarak cemaatin bayramını kutladılar.

Diyarbakır'daki bayramlaşmaya bu sefer çok sayıda farklı sima da vardı. Kimse Yok mu Derneği'nin organize ettiği büyük dayanışma için şehre akın eden batılı işadamları ve hayırseverler Diyarbakırlı çocuklarla bayramlaştı.

CHA
Yayın Tarihi : 20 Aralık 2007 Perşembe 15:37:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
soner IP: 81.214.163.xxx Tarih : 23.12.2007 16:05:24

OLUR BÖYLE VAKALAR CEMAATLAR YAKALAR