4
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

İnternet sitesi kurmak istiyor

Bir dönem terör örgütü PKK'nın "2. adamı" olarak bilinen ve şu an Diyarbakır E Tipi Cezaevi'nde tutuklu bulunan Şemdin Sakık, bir internet sitesi kurmak için cezaevi yönetimine başvuru yaptı.

Tutuklu bulunduğu Diyarbakır E Tipi Cezaevi'ndeki tek kişilik özel koğuşunda 'Apo', 'Şemdin Sakık'tan Mektuplar' ve 'Şiddetin Esareti' adlı 3 kitap yazan Şemdin Sakık'ın, web sitesi açabilmek için cezaevi yönetimine dilekçeyle başvurduğu belirtildi.

Koğuşunda kitap çalışmalarında kullandığı laptop bilgisayarıyla günün belirli saatlerinde sınırlı olarak internetten yararlanan Şemdin Sakık'ın, kendi adına bir internet sitesi açmak istediği belirtildi. Sakık'ın 'Semdinsakik.com' veya 'Parmaksizzeki.com' adıyla web sayfası açarak terör örgütü içinde geçirdiği 18 yılını, kitaplarını, yaşamını ve anılarını dünyaya duyurmak istediği kaydedildi. Sakık'ın, açmak istediği internet sitesi üzerinden, PKK içindeki iç çatışmalar ve örgütün yaptığı infazlarla ilgili ayrıntılı bilgilere de yer vereceği belirtildi.

Cezaevi yönetimine dilekçeyle başvuran Sakık'ın bu talebinin Adalet Bakanlığı'na iletileceği, gelecek yanıt doğrultusunda internet sayfası açıp açamayacağının belli olacağı belirtildi.
Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde, büyük bölümü güvenlik görevlisi 256 kişinin öldürülmesinden sorumlu tutularak ömür boyu hapis cezasına çarptırılan Sakık'ın, tutuklu bulunduğu Diyarbakır E Tipi Cezaevinde yeni bir kitap yazmakta olduğu, kitabın içeriğinde ise Sakık'ın çatışmalarla ilgili ilginç anılarına yer verildiği ifade edildi.

.
Yayın Tarihi : 9 Kasım 2005 Çarşamba 02:31:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?