7
Mayıs
2024
Salı
GÜNCEL

İşadamlarından Vali'ye ziyaret

Nevruz'un huzurlu bir şekilde kutlanması için girişimlerde bulunan Diyarbakırlı işadamları, bu yöndeki tedirginliklerini gidermek amacıyla Diyarbakır Valisi Efkan Ala'yı makamında ziyaret etti.

Son günlerde yaşanan terör olayları ve yaklaşan Nevruz dolayısıyla tedirgin olan Diyarbakırlı işadamları ve sivil toplum örgütleri, Vali Efkan Ala'yı ziyaret ederek, Nevruz'un huzurlu bir ortamda gerçekleşmesini sağlamak için destek istedi. Ziyarete, Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) Başkanı Kutbettin Arzu, Baro Başkanı Sezgin Tanrıkulu, Diyarbakır Ticaret Borsası (DTB) Başkanı Fahrettin Akyıl katıldı. Ziyaretçiler adına konuşan DTO Başkanı Kutbettin Arzu, buradaki Nevruz kutlamalarının huzur ve barış içerisinde geçmesini istediklerini, ancak bu konuda tedirgin olduklarını söyledi. Nevruz Bayramı'nın en güzel şekilde kutlanması için ellerinden geleni yapacaklarını söyleyen Vali Ala, ziyaretçilere hitaben yaptığı konuşmada şunları kaydetti:

"Nevruz Bayramı, adı gibi bir bayram, yani baharın karşılanması anlamına geliyor. Baharda nasıl ki çiçekler açar ve insanlar doğar, tabiat kendini yenilemeye başlarsa, kendi aralarında bir diyalog kurmaya çalışırsa, bu tabiattaki varlıklar insanlar için de önemli. İnsanlar da baharın gelişini bir bahar havası içerisinde kutlama arzusuyla bugünü bayram yapmışlar. Biz de elimizden geleni yapacağız. Biz de, Nevruz'un Diyarbakır'da şık bir şekilde, Diyarbakır'a yakışır bir şekilde kutlanmasını istiyoruz. Bu olumsuzlukların oluşturduğu imaj zedelenmesinin, Diyarbakır'da nelere mal olduğunu, en iyi iş dünyasındakiler, iş yapan insanlar biliyor. Diyarbakırlılar da, bir süre sonra daha ağır bir şekilde fark ediyor".

Vali Ala, Diyarbakır'da gerçekleşen olumsuz olaylardan dolayı buraya gelemeyen her sermayenin insanların işsiz kalmasına sebep olduğunu bildirerek, "Onun için herkesin kaybettiği bir anlayıştan herkesin kazandığı bir anlayışa sıçramayı talep ediyoruz. Sizin gibi bizim de arzumuz huzurlu ve barışçıl bir kutlamadır, eminim ki bütün Diyarbakırlılar'ın da arzu ettiği şey budur. Bunun için en iyi şekilde güvenlik önlemlerimizi almaya çalışıyoruz. Vatandaşlarımızın tedirgin olmalarına gerek yok" dedi. Vali Ala, Nevruz'un barış içinde kutlanmasının Diyarbakır'ın imajına katkıda bulunacağını da sözlerine ekledi.

.
Yayın Tarihi : 17 Mart 2006 Cuma 20:47:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Ahmet IP: 85.102.202.xxx Tarih : 18.03.2006 12:06:12
Sn. Valim alana pkk sempatizanlarının girmesini engellemeden, paçavraların ve bebek katilinin posterlerinin sokulmasına engellemeden bölücülerin oyun alanı olmaya devam eder fuar alanı. yine bir pkk show izleyecez sayenizde... Görevinizi yapın suçluların suç işlemesini engelleyin lütfen! Huzur istiyoruz artık.