7
Mayıs
2024
Salı
GÜNCEL

Kanatlı giriş-çıkışı yasaklandı

Kuş gribi sebebiyle çalışmalara başlayan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, kente kanatlı canlı hayvanların giriş ve çıkışlarını yasakladı.

Konuya ilişkin açıklama yapan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Dr. İlhan Diken, valilik tarafından oluşturulan İl Hayvan Sağlığı ve Zabıtası Komisyonu'nun aldığı kararlar uyarınca çalışmaların başlatıldığını ve belediye olarak her zamankinden daha fazla hassasiyetle olayın üzerine gideceklerini söyledi.

Diken, "Bayram nedeniyle kente önceden sokulmuş olan kanatlı hayvanların satışları da ikinci bir izne kadar tamamen yasaklandı. Ekipler bu çalışmaların yanı sıra köylerde de muhtarlar aracılığıyla denetimlere başladı. Kanatlı canlı hayvanlarda görülebilecek olası hastalık ihbarları çevre sağlık ekiplerince değerlendirilerek gerekli çalışmalar anında uygulanacak" dedi.

Büyükşehir Belediyesi'nde izinleri kaldırılan ilgili birimlerin sayılarının da arttırıldığını kaydeden Diken, çalışmaların aralıksız ve bayram tatili süresince devam edeceğini belirterek, şu ana kadar kent genelinde kuş gribi vakasına rastlanmadığını sözlerine ekledi.

.
Yayın Tarihi : 8 Ocak 2006 Pazar 13:44:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Muhammet Cevat IP: 85.97.168.xxx Tarih : 9.01.2006 13:45:46
belediye ilk defa doğru düzgün bir iş yaptı. ilk defa tebrik ediyorum.