4
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

KDV ve ÖTV düşürülsün

Tüketici Hakları Dernekleri Federasyonu Diyarbakır Şubesi, tüketicilerin satın aldıkları mal veya hizmetlerin içinde ödedikleri KDV, ÖTV gibi vergilerin düşürülmesi için imza kampanyası başlattı.

Adaletsiz vergilerin kaldırılması için çok sayıda imza topladıklarını ifade eden Tüketici Hakları Dernekleri Federasyonu Diyarbakır Şube Başkanı Niyazi Kavar, "Dolaylı vergiler, en adaletsiz vergidir, çünkü vergi adaletinin sağlanabilmesi için az kazanandan az vergi, çok kazanandan çok vergi almak gerekir.

Dolaylı vergileri gelir düzeyi ne olursa olsun tüm tüketiciler aynı miktarda öder. KDV, ÖTV gibi vergiler, asgari ücretliden de holding patronundan da aynı miktarda alınır. Bir litre benzin ya da bir ekmek aldığımızda veya cep telefonu ile konuştuğumuzda sabit gelirli bir tüketicinin ödediği dolaylı vergiyle, holding patronunun ödediği vergi aynıdır.

Oysa sabit gelirli bir tüketicinin aylık geliri 650 YTL iken holding patronun aylık geliri 65 bin YTL'dir. Bu da ülkedeki gelir grupları arasında uçurumu arttırmaktadır" dedi.

Şube Başkanı Kavar, "Bütün dünyada dolaylı vergilerin payı azalırken, ülkemizde ise dolaylı vergilerin vergi içindeki payı sürekli artmaktadır. Dolaylı vergiler, dolaysız soyguna dönüşmüş durumda.

Bunun önüne geçmek için imza kampanyası başlattık. Topladığımız imzaları Maliye Bakanlığı'na göndereceğiz" şeklinde konuştu.

.
Yayın Tarihi : 9 Ekim 2005 Pazar 15:08:45
Güncelleme :14 Ekim 2005 Cuma 12:00:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?