4
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

Kent planlaması sempozyumu

Diyarbakır'da "Şehir Plancıları Odası Kent Planlaması ve Koruma Etkinlikleri" sempozyumu yapıldı.


Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu'nda düzenlenen sempozyuma Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdür Yardımcısı Yalçın Kurt, Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Şehir Plancıları Odası Yönetim Kurulu Başkanı Erhan Demirdizen, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir ve Ticaret Odası Başkanı Kutbettin Arzu'nun yanısıra, çok sayıda davetli katıldı.

Sempozyumda söz alan Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, tarihsel ve kültürel mirası yeteri miktarda değerlendiremeyen ve koruyamayan toplumların belleği zayıf olan toplumlar olduğunu ifade ederek, "Bu toplumlar, gelecekte söz sahibi olmazlar. Türkiye toplumu olarak, Türkler, Kürtler ve diğer etnik ve inançsal kimlikler olarak, bu belleğimizin olabildiğince zayıf olduğunu üzülerek belirtmek istiyorum. Yoksulluk illetinin pençesine düşmüş insana, 'Tarihe sahip çıkalım' dememiz, çok da etkili olmaz. O insanlara alternatif bir yaşam sunduğumuz oranda bu bilinçlenmeyi sağlayabiliriz'' dedi.

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Şehir Plancıları Odası Yönetim Kurulu Başkanı Erhan Demirdizen, en düşük gelir gruplarının sit alanlarında oturduğunu söylerken, Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdür Yardımcısı Yalçın Kurt ise, sempozyumun Diyarbakır'daki koruma ve planlama sürecine katkı sunacağını belirterek, bakanlık olarak bu planlamanın ve uygulamanın içinde olacaklarını kaydetti.

.
Yayın Tarihi : 25 Kasım 2005 Cuma 03:05:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?