7
Mayıs
2024
Salı
GÜNCEL

Köylülerin ağalarına başkaldırısı sürüyor

Bismil'in Sinan Köyü sakinlerinin ağalarına yönelik başkaldırışı sürüyor.

Yıllar önce ağalarının hile ile topraklarına ey koyduğu iddiasıyla 2 yıldır aralıksız eylem yapan ve tarla sürümüne müsaade etmeyen köylüler, tarla sürmeye gelen şahıslara yine müsaade etmedi. Öğle saatlerinde tarla sürüleceği duyumunu alan köylüler, kadın ve çocuklarıyla tarlalara gitti. Nöbet tutan köylüler, arazi sürmeye gelen şahıslarla tartıştı. Askerlerin güçlükle sakinleştirdiği köylüler, saatlerce tarlada nöbet tuttu. Tarla sürmeye gelen şahıslar, köylülerin kararlılıkları karşısında traktörlerini geri çekmek zorunda kaldı. Şahısların bölgeden ayrılmasından sonra Sinan Köyü girişindeki çadırlarda toplanan köylüler, mücadelelerini sonuna kadar sürdüreceklerini ifade etti. Öte yandan, Mecit Avanos isimli köylü, 3 günlük bebeğini toprağa verdiği için köy ağası tarafından mahkemeye verildiğini ve 12 köylü olarak savcılıkta konuyla ilgili ifade verdiklerini öne sürdü.

Tek geçim kaynaklarının dedelerinden kalan araziler olduğunu ifade eden köylüler, kanları pahasına mücadele edeceklerini ve yakında 500 kişiyle Ankara'ya çıkarma yapacaklarını söyledi. Devletin kendilerine sahip çıkmadığını öne süren Sinan köylüleri, Ankara'daki yabancı büyükelçiliklerden yardım talebinde bulunacaklarını kaydetti.

.
Yayın Tarihi : 23 Mart 2006 Perşembe 22:00:43
Güncelleme :23 Mart 2006 Perşembe 22:06:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Ahmet IP: 85.97.167.xxx Tarih : 24.03.2006 11:25:23
Afferim Sinan Köyü Sakinleri. Bu devirde hala ağa zulmü görüryor olmanıza üzülüyoruz, umarım Devlet hak tan yana bir tavır sergiler de topraklarınıza kavuşabilirsiniz.