4
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

Kürt dili konferansı

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 3. Diyarbakır Edebiyat günleri kapsamındaki Kürt Dili Konferansı bitiş toplantısında konuşan Belediye Başkanı Osman Baydemir, amaçlarının lehçeler arasındaki farkı ortadan kaldırmak olduğunu belirterek, "Soranice, Goranice, Kurmanci ve Zazaca konuşmanın birbirinin anlamalarını sağlayacak standart bir Kürtçe dil oluşturmaktır" dedi.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 3.'sü düzenlenen Diyarbakır Edebiyat Günleri kapsamında başlayan Kürt Dili Konferansı'nın kapanış toplantısı yapıldı. Belediye tiyatro salonunda yapılan kapanış toplantısına Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, Alt Kademe Belediye Başkanları ve yazarlar katıldı.

Kapanış konuşmasını yapan Belediye Başkanı Osman Baydemir, konferansın ilk olması nedeniyle büyük bir heyecan duyduğunu belirterek, "Kürt dilinde standartları yakalayabilmek ve dilin yaşamasını sağlamak için bu konferansın ilk olması beni çok heyecanlandırdı. Bu anlamda yapılabilecek tüm çalışmaların bilimsel olarak yapmak zorundayız.

Amacımız lehçeler arasındaki farkı ortadan kaldırmak ve bu konferansla Soranice, Goranice, Kurmanci ve Zazaca konuşmanın birbirinin anlamlarını sağlayacak standart bir Kürtçe dil yaratmaktır" diye konuştu.

Yapılan kapanış konuşmasının ardından, Belediye Başkanları ile yazarlar topluca fotoğraf çektirdi.

.
Yayın Tarihi : 19 Kasım 2005 Cumartesi 22:35:01
Güncelleme :19 Kasım 2005 Cumartesi 22:41:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?