4
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

Miting 13 Kasım'da

Diyarbakır'da, 'Kürt Sorununa Demokratik ve Barışçıl Çözüm Mitingi'ne izin verildiği bildirildi.

Geçtiğimiz aylarda ertelenen miting 13 Kasım 2005 tarihinde saat 10.00'da İstasyon Meydanı'nda düzenlenecek.

Diyarbakır Valiliği ve Emniyet Müdürlüğü tarafından uygun görülmediği gerekçesiyle izin verilmeyen ve Diyarbakır'daki sivil toplum örgütleri tarafından organize edilen "Kürt Sorununa Demokratik ve Barışçıl Çözüm Mitingi"ne izin çıktı. İstasyon Meydanı'nda düzenlenecek miting için bugün belediye başkanları ve sivil toplum örgütü temsilcileri kentin değişik semtlerinde miting davetiyesi dağıttı.

Dağıtım öncesi Sanat Sokağı'nda toplanan kalabalık, burada basın açıklaması düzenledi. Miting Tertip Komitesi Başkanı Ayla Akat, "Çağdaş Türkiye, demokrasi kültürü ve eğitimle beslenen barış kültürünün hakim olduğu Türkiye'dir" dedi.

Açıklamanın ardından grup üyeleri daha sonra kentin en işlek caddelerinde miting davetiyesi dağıttı. Bu arada, 13 Kasım 2005 tarihinde saat 10.00'da başlayacak olan mitinge Servet Kocakaya, Suavi ve Koma Ağiri Jiyan grubunun katılacağı öğrenildi.

.
Yayın Tarihi : 10 Kasım 2005 Perşembe 04:18:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
www.bayrak.sevgisi.com IP: 141.76.1.xxx Tarih : 13.11.2005 22:36:46
Terörist demokrasiden,barıştan, insan haklarından ne anlar? Bugün olanları gördük, dünden belliyli yapabilecekleri... Biz gerçek Türk-Kürt Kardeşler bu oyunlara gelmeyiz, gerektiğinde yine bozarız bu çirkin oyunları.