4
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

Müdür'den 'bilgi yok' genelgesi

Diyarbakır'ın Silvan İlçe Milli Eğitim Müdürü Seyithan Erboğa, ilçe merkezindeki tüm okullara yazılı talimat göndererek basına bilgi verilmemesini istedi.

Silvan İlçe Milli Eğitim Müdürü Seyithan Erboğa, 30 Kasım 2005 tarihinde yayınladığı yazılı talimatla basına bilgi verilmemesi konusunda uyardı.

Diyarbakır'a atandığı günden beri yeni açılımları ve hizmetleriyle büyük taktir toplayan Vali Efkan Ala'nın basına gerekli bilgilerin verilmesi konusunda kurum amirlerine yetki verirken, Silvan'da İlçe Milli Eğitim Müdürü Erboğa'nın böyle bir karar alması tepkiyle karşılandı.

Erboğa imzasıyla okullara gönderilen yazılı talimatta, "Müdürlüğümüz ve bağlı öğretim kurumlarında görev yapan bazı yönetici öğretmenlerin, müdürlüğümüz dışında mahalli ve ulusal basına okullarda yapılan faaliyetlere ilişkin görüntü ve bilgi verdikleri tespit edilmektedir.

Bundan böyle yapılan faaliyetlerin müdürlüğümüzce değerlendirdikten sonra basına bilgi verilecektir" denildi.

Silvan İlçe Milli Eğitim Müdürü Seyithan Erboğa, konuyla ilgili olarak, "İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak, bu konuya el atmak istedik.

Bizim bünyemizde bulunan okullar ve kendi personelimizin basına faaliyetler, etkinlikler ve çalışmalarla ilgili bizim dışımızda bilgi verilmemesini istedik.

Bu uyarı yazısıyla kendi personelimizi böyle bir yazı yazmayı uygun gördük. Bizden habersiz hiçbir okulumuz ve personelimiz bizden izinsiz haber veremez" dedi.

.
Yayın Tarihi : 7 Aralık 2005 Çarşamba 16:47:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?