7
Mayıs
2024
Salı
GÜNCEL

Musa Anter anıldı

Diyarbakır’da 20 Eylül 1992’de öldürülen gazeteci yazar Musa Anter, vurulduğu Seyrantepe’de meslektaşları, belediye başkanları ve sivil toplum kuruluşları ile sevenleri tarafından anıldı. 

Musa Anter’in öldürülüşünün 14. yıl dönümünde Seyrantepe 36. Sokak’ta Musa Anter anısına yapılan anıt parkta bir anma töreni düzenlendi. Törene Anter’in çalışma arkadaşları, DEP eski Milletvekili Hatip Dicle, DTP’li ilk kademe belediye başkanları, Demokrasi Platformu ve sivil toplum örgütü temsilcileri ile basın şehitlerinin aileleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. 

Anter ve öldürülen gazetecilerin fotoğraflarının taşındığı törende, “demokrasi uğruna yaşamlarını yitirenler” anısına saygı duruşu yapıldı.
Törende bir konuşma yapan Demokrasi Platformu Dönem Sözcüsü Ali Öncü barışın ve kardeşliğin tesisi için bir dönemin karanlık cinayetlerinin açığa çıkarılmasının gerektiğine vurgu yaparken, DTP Diyarbakır İl Başkanı Hilmi Aydoğdu da Musa Anter’i katleden güçlerin halen “aramızda” bulunduğunu ileri sürdü. Aydoğdu, "Kana doymayan güçler, kan akıtmaya devam etmektedirler" derken, katillerin devlet tarafından bilinmesine rağmen açığa çıkarılmadığını öne sürdü. 

Konuşmaların ardından Anter’in vurulduğu yere kadar yürüyen grup burada fotoğrafını bırakıp önüne karanfil koydu.



anka
Yayın Tarihi : 20 Eylül 2006 Çarşamba 18:57:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?