7
Mayıs
2024
Salı
GÜNCEL

ÖGEM faaliyetlerine başladı

Diyarbakır'ın en kapsamlı ilk etüt merkezi olan Öğrenci Geliştirme Etüt Eğitim Merkezi (ÖGEM), hizmeti girdi.

Diyarbakır'ın en kapsamlı ilk etüt merkezi olarak hizmete giren ÖGEM, ilköğretim çağındaki çocuklara okul dışında kalan zamanlarında derslerindeki başarılarını en üst seviyeye çıkarmak, ödevlerinin günlük takibini yapmak, sınavları konusunda yardımcı olmak ve sosyal gelişimlerine katkıda bulunmak üzere faaliyet gösteriyor.

Çocuklara anne ve babaları kadar yakın olma ilkesiyle yola çıkan ÖGEM, öğrencilerin okul dışında kalan zamanlarında derslerindeki başarılarını en üst seviyeye çıkarmak, ödevlerinin günlük takibini yapmak, sınavları konusunda yardımcı olmak ve sosyal yönden kendilerini geliştirebilecekleri bir ortam sunmak amacını güdüyor. ÖGEM Müdürü Niyazi Aydoğan, çocukların geleceğinin birkaç saatlik sınavlarla ölçüldüğünü ifade ederek, "Bu rekabet ortamında okuldaki eğitimin takviyesi çocuklarımız için kaçınılmaz olmaktadır. Çocuklarımız ne kadar zeki ve ne kadar çalışkan olsalar da özellikle ilköğretim çağında ev ödevlerini yaparlarken, mutlaka yardıma ihtiyaç duyarlar. Anne ve babalar olarak eğer yardımcı olabilecek yeterli zamanınız varsa her gün onların ödevlerini kontrol etmeli, öğretmenlerinin ders notlarını değerlendirmeli ve anlamadıkları konularda kendilerine yardımcı olmalıyız. Son yıllarda yapılan araştırmalar göstermiştir ki, pek çok anne baba yeterli bilgi ve zamanının olmadığını söylemekte ve bu nedenle de ev ödevlerine yardımcı olamamaktadır. Ödev yaparken karşılaştıkları sorunları anne babalarıyla çözemeyen çocukların okuldaki başarıları ne yazık ki düşük olmaktadır" dedi.

Ev ödevlerini yaparken katıldıkları etüt merkezinden yardım alan çocukların kendilerine güven duygularının geliştiğini ifade eden ÖGEM Müdürü Aydoğan, "Güvenin yanı sıra sınıftaki başarılarının arttığı görülmektedir. Diyarbakır'da ilk ve tek olan ÖGEM, velilerin bu sorununu çözmek amacıyla açılmıştır. ÖGEM, çalışan anne babaların ilköğretimde okuyan çocukları için ideal bir merkez" diye konuştu. ÖGEM'de okul müfredatına paralel bir şekilde ders programlarının uygulandığını kaydeden Aydoğan, "Etüt merkezimizde öğrencilerimize rahat bir çalışma ortamı sağlamak amacıyla her şey düşünüldü ve hazırlandı. 10 kişilik sınıflar, kendilerini geliştirebilecekleri kütüphane, müzik ve resim derslikleri, laboratuar, hijyenik yemekhane, drama ve uygulama salonu ve ana sınıfımızla öğrencilerimize hizmet vermekteyiz. ÖGEM, hafta içi her gün sabah 07.30'dan akşam 18.30'a kadar öğrencilerimizin hizmetindedir. Merkezimizde sabahçı, öğlenci ve tam gün eğitim gören öğrenciler için 3 ayrı program uygulanmaktadır. İlköğretim 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ve 8. sınıflarda okuyan öğrencilere ayrı ayrı etüt imkanı veriliyor. Öğrencilerimiz, okullarındaki sınıflara göre gruplandırılıyor" şeklinde konuştu.

"ÖGEM'de derslerin yanı sıra sosyal faaliyetler de bulunuyor" diyen Aydoğan, "Öğrencilerin rahat bir ortamda ders görmeleri için her türlü ortam hazırlandı. Sabah okula giden bir öğrenci, okul çıkışında merkeze geliyor. Örencilerimiz öğretmen gözetiminde ders çalışmalarının yanı sıra satranç, drama gibi zeka geliştirici oyunlar oynayıp, değişik sosyal aktivitelerden yararlanacaktır. Sabah gelen öğrencilerimiz sabah kahvaltısı ve öğle yemeğinden; öğle vakti gelen öğrencilerimiz, öğle yemeği ve ikindi kahvaltısından, saat 15.30'da gelen öğrencilerimiz ise ikindi kahvaltısından yararlanmaktadır. Amacımız, yeni yüzyılın değişen gereksinimleri doğrultusunda sorgulayarak öğrenen, öğrendiklerini yaşama aktarabilen, üretken, çağdaş, özgür düşünceli, araştırıcı bireyler yetiştirmektir" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 26 Şubat 2006 Pazar 15:46:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?