4
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

Okullarda güvenlik toplantısı

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü tarafından "okullarda güvenlik" konulu toplantı düzenlendi.

Yenişehir İlköğretim Okulu'nda düzenlenen toplantıya Asayiş, Terör, Narkotik, Çocuk Şube müdürleri, Milli Eğitim İl Müdürü Mustafa Tekdemir ve okul müdürleri katıldı. Toplantıda okul müdürleri, Emniyet Müdürü Zeki Çatalkaya'ya sıkıntılarını anlatırken, İskender Paşa İlköğretim Okulu Müdürü Yılmaz Korkutan, okullarının bahçesinde çocuklar tarafından esrar içildiğini ve bunlara engel olamadıklarını iddia etti.

Konuyla ilgileneceğini söyleyen Emniyet Müdürü Zeki Çatalkaya, esrar ve benzeri maddelerle de mücadele ettiklerini belirterek, "Mesela bu yıl 600 kilogram eroin, 250 kilogram civarında esrar ve son yaptığımız operasyonda 27 bin adet uyuşturucu hap ele geçirdik. Bu rakam, son 10 yılın toplam rakamından fazladır" dedi.

Okullarda aldıkları güvenlik tedbirleri konusunda bilgi veren Emniyet Müdürü Çatalkaya, "Bizim şu an 23 okulda sabit olarak polisimiz bulunmakta ve 76 okulumuzda da okul giriş ve çıkışlarında görev alan polislerimiz var. Sıkıntı yaşadığımız, tespitli okullar var. Bu yıl içerisinde okullarımızda 38 olay meydana geldi.

Bu olaylardan 18 tanesi kesici aletle yaralama, 9 tanesi kapkaç ve 1 tanesi de silahla yaralama olayıdır. Sabit okulların haricinde, bize güvenlik talebinde bulunan 33 okulumuz bulunmaktadır. Biz elimizden geldiğince okullarda güvenlik almaya çalışıyoruz, ancak sizlerin de bizlere yardımcı olmanız lazım. Bize ilginç talepler geliyor; mesela geçen gün bir okul müdürü bana, 'Okul girişlerinde öğrencileri arayamaz mısınız?' diye sordu.

Hayır, biz arayamayız. Çünkü bizim böyle bir yetkimiz yok ve böyle bir şey yapmamız imkansız. Bizim öğrenci olduğumuz dönemlerde öğretmenler okullarda arama yapardı. Bilmiyorum, şimdi yapıyorlar mı? Ama öğretmenler tarafından yapılması gerekir" diye konuştu.

Emniyet Müdürü Çatalkaya, özellikle uyuşturucu konusunda okul müdürlerinin kendilerine yardımcı olmasını ve uyuşturucu kullanan öğrencilerin aileleriyle görüşmek için kendileriyle irtibata geçmelerini istedi.

.
Yayın Tarihi : 24 Kasım 2005 Perşembe 23:07:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?