7
Mayıs
2024
Salı
GÜNCEL

Ölen göstericilerin cenazeleri

Diyarbakır'da yaşanan olaylarda hayatını kaybeden 3 kişinin kalabalık bir topluluk tarafından alınan cenazeleri Yeniköy Mezarlığı'na götürüldü. Cenazelerin mezarlığa götürülüşü sırasında 6 yaşındaki bir çocuk yaralandı. İzinsiz gösteriler sırasında ölen 3 kişiden 2'sinin cenazesi defnedilirken, mezarlıktan dönen grubun eylemleri devam ediyor.

Diyarbakır'da yaşanan olaylarda hayatını kaybeden Abdullah Duran, Mehmet Işıkçı ve Tarık Atakaya'nın cenazeleri Şefik Efendi Camii'nden kalabalık bir topluluk tarafından alınıp, Yeniköy Mezarlığı'na götürüldü. Cenazelerin götürülüşü sırasında kalabalık topluluk, yol üzerinde bulunan 10 Nisan Karakolu'nu ve polis ekiplerini taş yağmuruna tuttu. Emniyet telsizinden polislerin sabırlı ve metanetli olmaları konusunda anonslar yapıldı. Taş atılan çevik kuvvet ekipleri kalkanları ile çatı oluşturarak kendilerini korudu. Polisin gaz bombası kullanarak topluluğu dağıttığı sırada, yaşanan arbedede 6 yaşındaki bir çocuk yaralandı. Yaralanan çocuk, Diyarbakır Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı.

PKK bayraklarını taşıyan topluluk, cenazeleri Yeniköy Mezarlığı'na defnederken, şehrin diğer bölgelerinde bir araya gelen küçük gruplar, polise taş attı, yollarda kurdukları barikatları ateşe verdi.

Cenaze sonrasında gerginlik

Bu arada defin işleminden sonra şehir merkezine doğru yürümek isteyen grup, banka şubeleri, kamu kuruluşları ve açık işyerlerini ateşe vererek tahrip etti. Ateşe verilen yerler ise polis panzerleri ve itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü. Şehir merkezinde dumanlar yükselirken, şehir merkezinde büyük oranda maddi hasar olduğu bildirildi.

Öte yandan, eylemlerini sürdüren gruplar, polisin müdahalesi ile değişik bölgelere dağılırken, şehrin üzerinde sürekli helikopterler geziyor.

.
Yayın Tarihi : 30 Mart 2006 Perşembe 17:10:54
Güncelleme :30 Mart 2006 Perşembe 18:44:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?