4
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

Osman Baydemir'den iddialara tepki

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, hat değişikliği nedeniyle halk otobüsü şoförlerinin belediyeye para verdiği yönündeki iddialara tepki gösterdi.

Başkan Baydemir, herkesin eleştiri yapabileceğini, herkesin oturma eylemi hakkı olduğunu ve basın açıklaması yapabileceğini ifade ederek, "Ama hiç kimsenin bir başkasına, bir kamu kuruluşuna, halkın iradesine iftira atmaya hakkı yoktur'' dedi.

Başkan Osman Baydemir, Büyükşehir Belediyesi Toplantı Salonu'nda Diyarbakır Halk Otobüsleri Kooperatifi Başkanı Mehmet Salih Güzel ve bazı kooperatif üyeleriyle toplantı yaptı. Toplantının açılışında konuşan Baydemir, Diyarbakır'da hemen hemen her geçen gün ulaşımla ilgili artan güçlükler, artan sorunlar ve zorluklar yaşandığını söyledi.

Diyarbakır tarihinde ilk defa 'Ulaşım Mastır ile İmar Mastır' planlarının eş zamanlı olarak yürütüldüğünü belirten Baydemir, ''Acil önlem paketi olarak da, kademeli olarak ulaşım için mastır plancılarımız birtakım çalışmalar yapmaktadır. Bu çalışmalar kapsamında kimi güzergah değişiklikleri yapılmış ve kimi güzergahlara yeni eklemelerde bulunulmuştur'' diye konuştu. Bu kararın, Büyükşehir Belediyesi UKOME, Trafik Şube Müdürlüğü, Karayolları ve diğer ilgili kurumların katıldığı bir toplantıyla alındığını açıklayan Baydemir, şöyle dedi:

''Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanlığı başta olmak üzere, her kurumun eylem ve işlevine yönelik herkes eleştiri yapabilir, herkesin oturma eylemi hakkı vardır, herkes basın açıklaması yapabilir. Ama, hiç kimsenin bir başkasına, bir kamu kuruluşuna, bir halkın iradesine iftira atma hakkı yoktur. Bu hakkın ötesinde bir insana, insan onuruna sahip olan bir kesime, bir kişiye yakışmayacak bir tutumdur.

Dün kim olduğunu henüz bilmediğim bir kesim ya da bir kişi, görevlilerimize ulaşım güzergahının değiştirilmesi konusunda rüşvet verildiğini, para verildiğini iddia etmiştir. Bu iftira, bu çamur her şeyden daha önemlidir. Eğer bu doğruysa, ben bunun gereğini yapacağım. İlgili herkes hakkında soruşturma açacağım. Yok eğer bu yalansa, bu iftiraysa; bu iftirayı atan, bu iftirasının hesabını vermek durumundadır. Diyarbakır öyle bir kent olacaktır ki, herkes haddini bilecektir.''

Baydemir, mevcut ulaşım araçlarının yetmediğini ve insanların duraklarda saatlerce beklemek zorunda kaldığını belirterek, bunun için de gerekirse belediye olarak araç filosu ya da hafif raylı sistemle ulaşım işine girebileceklerini sözlerine ekledi. Büyükşehir Belediye Başkanlığı Genel Sekreteri Ahmet Zirek de, şahsına yönelik söylenen bu sözlerin, onurunu incittiğini ifade ederek, "Bunu söyleyenleri ispata davet ediyorum. Eğer bu ispatlanırsa, ya görevimden ayrılırım ya da belediyenin önünde dar ağacı kurulsun ve halkımız bizi orada idam etsin'' dedi.

Diyarbakır'da güzergahları değiştirilen halk otobüsleri sahipleri, araçlarını Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nin önüne park ederek olayı protesto etmiş ve belediyeden bazı kişilerin daha önce az para vererek, yolcu kapasitesi düşük hat aldıklarını öne sürmüştü. Ancak iddia sahibi halk otobüsü şoförlerinin bağlı olduğu Halk Otobüsleri Kooperatifi Başkanı Mehmet Salih Güzel, iddiaları kesin bir dille reddederek, "Kesinlikle böyle bir ifade kullanılmamıştır. Şoförlerimizden belediyeye yönelik böyle bir iftira atılmamıştır" şeklinde konuştu.

.
Yayın Tarihi : 10 Kasım 2005 Perşembe 05:00:23
Güncelleme :10 Kasım 2005 Perşembe 05:03:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?