4
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

Özkök'ten birlik çağrısı

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hilmi Özkök, birlik ve beraberlik çağrısını yineleyerek, "Hepimizin müşterek kaderini destekleyecek birlik ve beraberlik içinde faaliyetler yapmanın yollarını aramamız lazım" dedi.

Bölgedeki birlikleri denetlemek üzere Diyarbakır'a gelen Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hilmi Özkök ve kuvvet komutanları, Vali Efkan Ala'yı makamında ziyaret etti. Saat 09.45 sıralarında Diyarbakır Valiliği'ne gelen Orgeneral Özkök merasim mangasını selamladı. Vali Efkan Ala, Genelkurmay Başkanı Özkök'e ziyaretinin anısına Diyarbakır surlarını anlatan gümüş bir kabartma hediye etti.

Daha sonra gazetecilere açıklama yapan Genelkurmay Başkanı Özkök, hoş olmayan olayların meydana geldiğine dikkat çekerek, "Bütün ulusumuzun hoşuna gitmeyen olaylar oldu. Bu olayları büyütmemek lazım; ama çok derinden de düşünmek gerekir. Olaysız bir ülkeyi hepimiz arzu ederiz. Olaysız bir ülkede istikrar var demektir. Birlik ve düzen olan bir ülkede bütün problemleri kolaylıkla çözebiliriz. Bu ülkeyi ve yüce ulusu çok daha ileriye götürebiliriz. Birlikten kuvvet doğar. Diyarbakır'da birlik ve bütünlüğü gösteren olaylar olmalı. Ayrıcalığı destekleyen veya böyle bir görüntü veren olaylar yaşanmamalı. Bu tür olaylar hiçbir zaman Türk ulusunun bütünlüğünü ve şehir halkının düşüncelerini ifade etmiyor. Bu olayların birçoğunun tahriklerle olduğunu biliyoruz. Tahrikliği kimler yapıyor, niçin yapıyor, onu da sizlerin takdirine bırakıyorum. Sokakta yürüyen kişiye sorsanız, bunun kimin ne maksatla yaptığını biliyordur. Onlara karşı ulusal bir direnç göstermemiz lazım. Hepimizin müşterek kaderini destekleyecek birlik ve beraberlik içinde müşterek faaliyetler yapmanın yollarını hep birlikte aramamız lazım" dedi.

BİRLİK VE BERABERLİK ZAMANI

Orgeneral Özkök, çıkan olaylardan herkesin gerekli dersi alması gerektiğini vurgulayarak, bu olayların hiçbir zaman fayda getirmeyeceğini söyledi. Şiddetin, dükkan yakmanın, araba kırmanın iyi bir yol olmadığını herkesin gördüğünü ifade eden Özkök şunları söyledi:

"Umarım bundan sonra çok daha güzel günler ülkemizi beklemektedir. Ulusumuz, birlik ve beraberlik içinde olduğu müddetçe çok daha ileriye gidecektir. Bunu görmek lazım. Ülkemizde istikrar olursa buraya sermaye de turist de gelir. Diyarbakır'ı ele alırsak, kavgalı dövüşlü olaylar meydana gelebileceği endişesi olduğu zaman insanlar buraya ne yatırım yapmak ister, ne de turist gelir. Bu sefer acısını fakir ve fukara çeker. Biz istiyoruz ki fakir fukara olmasın. Bunların yapılabilmesi için Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) olarak güvenlik ortamını sağlamaya çalışıyoruz. Bu bakımdan herkes sorumluluğu idrak etmeli, halk liderleri de yaptıkları şeyin bu memlekete ne getireceğini ne götüreceğini çok iyi değerlendirmeli ve ulusumuzun faydasına olabilecek işleri yapmalı. Her şeyin başı birlik ve beraberliktir. Bunu bozmak isteyenlerin oyunlarını bizim de bozmamız lazım. Bunun sebeplerini araştırıp iyi düşünmemiz lazım. Bunların birçoğu sırayla gelen çeşitli tahriklerin sonucudur. Türk ulusuna yürekten inanıyorum. Bunlar gelip geçici olaylar olsun diliyorum, gerçekten de öyle olacaktır. Çok güzel günler ulusumuza gelecektir. Kötümser olmaya gerek yok. Üzüntülü olaylar yaşandı, yine de yaşanabilir; ama el ele verirsek üstünden gelemeyeceğimiz hiçbir problem yoktur."

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hilmi Özkök ile birlikte Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, Jandarma ve Deniz Kuvvetleri komutanları ve 2. Ordu Komutanı Şükrü Sarıışık ile birlikte bölge gezilerini sürdürecek.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Eylül 2005 Çarşamba 13:51:24
Güncelleme :14 Eylül 2005 Çarşamba 13:54:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
sercan eren IP: 85.101.30.xxx Tarih : 14.09.2005 21:56:59
ülkenin ve hepimizin birlik ve beraberliğe ihtiyacı var.