4
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

Ruhsatsız çiğ köfte yapılamayacak

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Zabıta Müdürü Reşat Bakan, Ramazan ayında sokak başlarında ruhsatsız satılan çiğköfte ve tatlılara izin vermeyeceklerini söyledi.

Büyükşehir Belediyesi ve alt kademe belediyelere bağlı zabıta ekipleri, Ramazan ayı dolayısıyla sağlıksız koşullarda gıda üretilen imalahathaneler ve sayıları hızla artan dilencilere karşı savaş açtı.

Ramazan ayı içerisinde yapılacak olan denetimler ile ilgili basın toplantısı düzenleyen Büyükşehir Belediyesi Zabıta Müdürü Reşat Bakan, "Halkın sağlığı ile oynayanlar, karşılarında bizi bulacaklardır.

Gıda, en çok Ramazan ayı içerisinde tüketildiği için halkın sağlıklı hijyenik bir ortamda iftarını açması için lokanta, pastane gibi imhalathanelere başlatmış olduğumuz denetimleri sıklaştırdık. Bütün iş yerleri sıkı bir denetimden geçilecek.

Özellikle Ramazan ayının gelmesiyle birlikte Diyarbakır'da sokak başlarında tezgah açan çiğköfte ve tatlıcılar, sıkı denetimden geçirilecek. Ruhsatı bulunmayan, sağlık karnesi olmayan kişilere izin vermeyeceğiz. Çiğköfte ve tatlı yapanlar için ise, eldiven ve önlük kullanılmasını zorunlu hale getireceğiz" dedi.

Halkın dini duygularını istismar ederek kazanç elde etmeye çalışan dilencilerin Ramazan ayı içerisinde tek tek toplatılacağını söyleyen Reşat Bakan, "Dilenciliği meslek haline getiren çok sayıda kişi var. Bunlar özellikle Ramazan ayında camii, türbe ve sokak başlarında halkı rahatsız edecek şekilde dileniyor.

Vatandaşlardan ricamız, bu kişilere para vermemesidir. Bunlara para vereceklerine, varoş semtlerinde gururlu çok sayıda ihtiyaç sahibi insan var, onları tespit edip yardımlarını onlara yapmalıdır. Geçen yıl başlattığımız uygulamada büyük ilerlemeler sağladık. Bu yıl da aynı titizlikle çalışacağız" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Ekim 2005 Pazartesi 21:39:56
Güncelleme :5 Ekim 2005 Çarşamba 10:06:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?