4
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

Su sayacını değiştirene indirim

Su sayaçlarının okunmasında yaşanan sıkıntıların aşılması amacıyla, sayaçlarını değiştirip mesken dışına kuran abonelere, bir yıl boyunca yüzde 50 fatura indirimi uygulanacağı bildirildi.

Diyarbakır Su ve Kanalizasyon İşleri (DİSKİ) Genel Müdürü Veysi Ayus, su sayaçlarının okunmasında yaşanan sıkıntılardan dolayı yeni bir uygulamaya gideceklerini açıklayarak, su sayaçlarının mesken dışına çıkarılması için çalışmaların başladığını söyledi. Su sayacını mesken dışına kurmak isteyen vatandaşların başvuruları sonrasında, bir yıl boyunca su giderlerinde yüzde 50 indirim uygulanacağını açıklayan Ayus, verilecek yeni sayaçların DİSKİ tarafından ücretsiz karşılanacağını belirtti. Ayus su sayaçlarının ev içinde olması nedeniyle okuyamadıkları için bu uygulamaya gereksinim duyduklarını ifade etti.

2005 yılının ilk 6 ayında evde bulunmayan18 bin abonenin su sayaçlarının okunamadığını kaydeden Ayus, bu sayının ekim ayı ile birlikte 26 bine yükseldiğini belirtti. Hem eşlerin gündüz saatlerinde çalışıyor olması, hem de bazı ailelerin güvenlik gerekçesi ile kapılarını açmadıklarını bildiren Ayus, vatandaşları rahatsız etmeden bu hizmeti yerine getirmeyi amaçladıklarını söyledi.

Toplam 134 bin 700 aboneye sahip olduklarını söyleyen Ayus, "Bu abonelerin yüzde 25'nin faturaları okunamadığı için hem maddi bir kayıp yaşıyor, hem de kendi sayacını okuyup getiren yurttaşın bilgisayardaki fatura farkını görünce nahoş olaylar yaşanıyor. Bu olumsuzlukların yaşanmaması için, DİSKİ Genel Kurulu olarak pilot bölgeler seçilecek. 2006 yılında su sayaçları çok eski olan abonelerden başlayarak, 40 bin adet su sayacını değiştirmeyi hedefliyoruz. Bu uygulama ile yaşanan sıkıntıların son bulacaktır" dedi.

.
Yayın Tarihi : 16 Kasım 2005 Çarşamba 18:25:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?